Zanimljivosti o hrani koje možda niste znali

Otkrijte činjenice o hrani koje bi vas itekako mogle iznenaditi! Predstavljamo vam zanimljivosti u vezi s hranom koje će vas oduševiti, a poneke će vas ostaviti i u čudu.

1 – Krumpiri sadrže 80% vode, a 20% čvrste tvari

2 – Jagode su prepune vlakana, potiču probavu, a djeluju preventivno u borbi protiv mnogih bolesti

3 – Jabuke sadrže male tragove kalij cijanida (cijankalija) u svojim sjemenkama

4 – Nadmorska visina na kojoj jedete uvelike utječe na okus hrane, zato u zrakoplovu 99% ljudi nije zadovoljno hranom

5 – Konzumiranje velike količine mlijeka i mliječnih proizvoda mogu izazvati akne

6 – Čokolada i riža su nekada bili valuta plaćanja

7 – Vrećica čaja je nastala sasvim slučajno kada je čaj u njoj poslan na analizu

8 – Kečap je prije više od 200 godina služio kao lijek u liječenju dijareje i još nekih bolesti

9 – Jedini insekt na svijetu koji proizvodi hranu koju jedu ljudi su pčele

10 – Ljudi dijele 60% svoga DNK s bananama

11 – Banane pomažu u borbi protiv depresije

12 – Sok od ananasa omekša meso jednako kao i sol

13 – U ananasu je pronađen enzim Bromelin, koristi se i dan danas u Americi kod liječenja upala, raznih ozlijeda i infekcija

14 – Jabuka ne može potonuti jer sadrži 25% zraka

15 – Krastavac sadrži 96% vode, dok lubenica 92%, a grejp 90%.

(delimano.ba)