Ako tražite savršen desert koji će osvojiti baš svakoga – bez uključivanja pećnice – ovaj Nutella cheesecake je upravo ono što vam treba. Bogat, svilenkasto kremast i neodoljivo čokoladan, ovaj kolač topi se u ustima i gotov je u svega nekoliko jednostavnih koraka. Idealan je za sve prilike: od nedjeljnog ručka do rođendanskih proslava ili kada jednostavno želite nešto slatko odmah. Priprema je brza i jednostavna, a rezultat – pravi hit!
Za čokoladni ganache:
- 100 ml slatkog vrhnja
- 100 g mliječne čokolade
Za podlogu:
- 300 g mljevenih keksa
- 100 g otopljenog maslaca
- 1 žličica cimeta
- 5 žlica mlijeka
Za kremu od Nutelle:
- 1 vrećica želatine
- 4 žlice hladne vode
- 400 ml slatkog vrhnja
- 300 g Nutelle
- 300 g mascarpone sira
Priprema: Prvo pripremite ganache. Zagrijte 100 ml slatkog vrhnja do vrenja, zatim maknite s vatre i dodajte nasjeckanu mliječnu čokoladu. Miješajte dok se potpuno ne otopi u glatku kremu. Ostavite sa strane da se ohladi. U mljevene kekse dodajte cimet, otopljeni maslac i mlijeko. Dobro izmiješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu, pa je utisnite u dno kalupa (promjera 28 cm). Poravnajte i stavite u hladnjak da se stegne.
Pripremite kremu. Želatinu pomiješajte s hladnom vodom i ostavite da nabubri. U međuvremenu, izmiksajte slatko vrhnje dok ne postane čvrsto, zatim dodajte mascarpone i Nutellu pa miksajte dok se ne sjedini u glatku kremu. Na kraju otopite želatinu (najlakše kratko u mikrovalnoj ili na pari) i umiješajte u kremu. Izlijte kremu na ohlađenu podlogu i poravnajte. Zatim preko nje pažljivo prelijte ganache i lagano rasporedite. Kolač stavite u hladnjak na najmanje 6 sati, idealno preko noći, kako bi se savršeno stisnuo.