15 godina Aquarius Recordsa : Proslava u Biogradu na moru

Open air koncert i AQ session,
Biograd na moru, 13. svibnja, od 21.30h

Uoči i u sklopu središnje dodjele Diskografske nagrade Porin, diskografska kuća Aquarius Records u četvrtak, 13. svibnja, u Biogradu na moru, slavi 15 godina postojanja ili u prijevodu: desetljeće i pol uspješne suradnje sa stotinama glazbenika i nekima od najvećih domaćih zvijezda, više od 300 izdanja i brojne strukovne nagrade, od kojih je svakako najznačajnija Porin. Nominacija u različitim kategorijama ne nedostaje im niti ove godine.

Proslava započinje open air koncertom Cubisma i Songkillersa pod nazivom “Aquarius 15 godina na Porinu” na Trgu kralja Tomislava, ispred gradske vijećnice. Prvi će pozornicu, u 21.30 sati, zauzeti Cubismo i već po užanci zasigurno dobro razgibati i zabaviti publiku svojim energičnim i plesnim ritmovima. Cubismo je, naime, s Aquariusom u vezi od početaka – prvo diskografsko pojavljivanje bilježi na kompilaciji “Lagano, lagano”. Nakon jednosatne svirke Cubisma, za daljnju zabavu Biograđana i gostiju pobrinut će se Songkillersi koji se pak pojavljuju na kompilaciji “Lagano, lagano remiksirano” (iz 1997.) i, baš kao i Cubismo, prvi autorski materijal objavljuju u ovoj izdavačkoj kući.

Nakon toga  zabava se seli 100-tinjak metara dalje, u dalmatinski pub Carpy More gdje od ponoći starta AQ session tulum. Kao što se da naslutiti iz naziva bit će to jam session večer/noć zvijezda Aquarius Recordsa, a predstavit će se  i jedno novo ime – bend Kinoklub, pop-punk četvorku mladih Zagrepčana koji su netom objavili album prvijenac “Ajmo klinci”. Dolazak na tulum najavili su i neki od poznatih izvođača kao što su sestre Ivana i Marija Husar, Tedi Spalato, Massimo…

Ulaz je besplatan!