Zvanično: Oliver Petrak potpisao za Ordabasy

Član Zrinjskog Oliver Petrak karijeru će nastaviti u redovima ekipe Ordabasy iz Kazahstana, a sad je potpisao jednoipogodišnji ugovor.
Kazahastanci su prije par dana poraženi od bh. predstavnika Širokog Brijega u prvom susretu 2.pretkola Evropske lige rezultatom 2:0.
“Stigao sam tu, potpisao ugovor i već odradio prvi trening. Prvi su dojmovi ekstra, klub je organizovan i ima sjajne uslove za rad. Sada je sve na meni, da se pokažem i opravdam povjerenje”, kazao je Petrak .
“Želio bih se zahvaliti Josip Kupreškiću koji mi je mnogo pomogao, a ja sam se želio okušati u jačoj ligi, jačoj sredini i opet kažem na meni je da opravdam povjerenje.

Ciljevi tima su velika, malo je atmosferu pokvario poraz u prvom meču od Širokog Brijega, ali vjerujem da će na kraju sve biti dobro po nas”, dodao je 26-godišnji vezista.
“Za Olivera Petraka imali smo dvije ponude iz Rumunjske, jednu iz Poljske i Ordabasya, te na kraju odlučili smo se za Ordabasy. Vjerujem da će Oliver u vrlo kratkom roku postati glavni igrač u Kazahstanu, jer njegove kvalitete su neupitne”, kazao je Josip Kupreškić, bh. menadžer koji je bio glavni posrednik u transferu Petraka u Kazahstan.

 

(Izvor:SportSport.ba)