ŽO HDZ BIH ŽSB: Vidović sa suradnicima posjetio Travnik i Novi Travnik

Županija Središnja Bosna kao prostor stabilnosti i prosperiteta ne može funkcionirati bez Travnika i travničkih Hrvata, koji  trebaju biti sigurni, ravnopravni i zadovoljni u svojoj lokalnoj zajednici i županiji.

 

 

Svi problemi ove lokalne zajednice i problemi Hrvata Travnika su i problemi županije te će se rješavati u narednom periodu, zaključak je današnjeg sastanka rukovodstva travničkog i srednjobosanskog HDZ-a BIH.

Domaćin sastanka u Travniku, Bojan Domić, naglasio je kako je stanje u općinskoj organizaciji na čijem je čelu relativno stabilno, ali da je trenutna  političkoj situacija vrlo izazovna.

„U u ovom trenutku prioritet i glavna zadaća je rješavati ključne probleme Hrvata, ali i svih drugih žitelja Travnika. Možemo kazati kako su oni podijeljeni u dva seta pitanja. Prvi je politički i to je prije svega pitanje preustroja općine u modernu gradsku zajednicu u kojoj će u političkim  institucijama i predstavničkim tijelima svi biti ravnopravni bez mogućnosti preglasavanja jednog naroda od strane drugog, dok se drugi set pitanja tiče životnih pitanja i razvojnih projekata koji trebaju doprinijeti tomu da u našem Travniku možemo živjeti život dostojan čovjeka“, istaknuo je Domić.

U konstruktivnoj diskusiji koja je uslijedila raspravljalo se o raznim temama, kao što su nastavak i pomoć projektima obnove kuća, ulaganja u infrastrukturu, vraćanja imovine KŠC-a u Travniku, upošljavanja, ali i pitanja iz oblasti školstva, sigurnosti, razvoja poljoprivrede i skrbi za braniteljsku populaciju.

„Preduvjet rješavanju svih otvorenih pitanja i izazova koji nas očekuju je kvalitetna komunikacija koju moramo podići na najviši nivo, jer je pred nama vlo izazovan period, gdje moramo pokazati snagu, ali i mudrost“, istaknuo je Vidović i naglasio kako se u punom kapacitetu stavlja na raspolaganje Travničanima za rješavanje otvorenih pitanja o kojima se diskutiralo na sastanku.

Nakon Travnika, predsjednik ŽO HDZ-a BIH ŽSB, Radoje Vidović, zajedno sa svojim suradnicima i stranačkim dužnosnicima posjetio je sinoć i Novi Travnik, a sastanku su uz članove općinske organizacije nazočili i vijećnici HDZ BIH u Novom Travniku.

Presjek aktualnog političkog trenutka i stanja u Novom Travniku dala je Zdenka Džambas, predsjednica novotravničkog HDZ-a BIH.  U razgovorima se dotaklo više tema, prije svih pitanje zapošljavanja mladih kao trenutno gorućeg problema.

Također se razgovaralo o odnosima sa partnerima u vlasti odnosno SDA i funkcioniranju koalicije, kako u Novom Travniku, tako i svim razinama vlasti.

Nazočnost članova Vlade ŽSB, kao i predsjedatelja Sabora ŽSB, svim sudionicima sastanaka dala je mogućnost uvida u aktualne projekte, zakone koji su u pripremi, ali i mogućnost postavljanja raznih pitanja, županijskim dužnosnicima, koji su od značaja za ove dvije općine. Priču o aktualnoj političkoj situaciji zaokružili su predsjedateljica Doma naroda P FBiH Lidija Bradara, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara te Nikola Lovrinović, zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH, koji su se osvrnuli na situaciju u Federaciji BiH, aktualne pregovore oko izmjena Izbornog zakona, ali i sastanku s Predsjedništvom  HDZ-a Republike Hrvatske, koji je protekloga vikenda održan u Zagrebu.

“Osim općenito složene političke situacije u državi, kao i predstojećih Općih izbora, u pojedinim općinama, ali i na području cijele Županije pokušavaju se stvoriti umjetne političke krize te od donekle banalnih stvari prouzrokovati problemi. Ne smijemo gubiti glavu, nego pokazati zajedništvo više nego ikada, zasukati rukave i još snažnije se uhvatiti u koštac s izazovima koji su pred nama”, kazao je između ostaloga prilikom posjete novotravničkim HDZ-ovcima Radoje Vidović, predsjednik ŽO HDZ BIH ŽSB.

Županijsko rukovodstvo HDZ-a BIH nastavit će posjete svojim općinskim odborima u Središnjoj Bosni , kako bi do konca studenog posjetili svaku lokalnu zajednicu gdje djeluje stranačka organizacija.

(ŽO HDZ BIH ŽSB)