ŽO HDZ BiH ŽSB: Puna potpora inicijativi preustroja Travnika u gradsku zajednicu

Županijski odbor HDZ BiH Županije Središnja Bosna održao je četvrtu redovitu sjednicu, proširenu ministrima Vlade ŽSB imenovanim na prijedlog HDZ BiH.
Županijski odbor je usvojio Plan rada ŽO HDZ BiH ŽSB za 2016. godinu kojim su detaljno planirane aktivnosti rada, a sve u cilju jačanja pozicije stranke na prostoru Županije Središnja Bosna.
Na sjednici je razmatrana aktualna politička situacija, kao i dosadašnji rad izvršne i zakonodavne vlasti u Županiji Središnja Bosna i višim razinama vlasti. Članovi ŽO su upoznati s radom i planiranim aktivnostima svih razina vlasti i dužnosnika u predstojećem razdoblju. Također, Županijski odbor je dao potporu Vladi i Saboru ŽSB kao i dužnosnicima HDZ BiH ŽSB na svim razinama vlasti da nastave s aktivnostima i ustraju u rješavanju političkih i svih drugih problema s ciljem ostvarenja trajne stabilizacije odnosa i punog razvitka BiH, koju vidimo kao članicu euroatlanskih integracija.
Kao posebna točka Dnevnog reda, razmatran je status općine Travnik u vezi s budućim razgovorima glede Ustavnih reformi i izmjena Izbornog zakonodavstva u BiH. Svjesni važnosti Travnika za Hrvate Središnje Bosne kao administrativnog, političkog i svakog drugog središta, data je puna potpora inicijativi Općinskog odbora HDZ BiH Travnik da se Općina Travnik proglasi gradskom zajednicom gdje će svim narodima biti zajamčena odgovarajuća prava u participiranju u vlasti na lokalnoj razini.
Mišljenja smo kako Travnik treba biti uređen kao druga središta i gradske zajednice u BiH, te da treba izgraditi model koji će osigurati skladnu zajednicu koja osigurava prosperitet svima koji u njoj žive uz poštivanje svih prava naroda i pojedinaca. Samo ovakvo uređenje lokalne zajednice osigurava gospodarski i svaki drugi napredak u vremenu koje dolazi.
Stoga napominjemo, Županijski odbor HDZ BiH ŽSB će ustrajati u traženju rješenja da Travnik bude ustrojen kao gradska zajednica odnosno kao i sva druga gradska središta u BiH.

(Ured za informiranje)