Baklava je mnogima omiljena slastica, a uz pomoć sljedećeg kulinarskog trika će biti još ukusnija.
Tajna je u premazu koji koristite. Njega ćete napraviti tako što ćete koristiti četiri jajeta, 200 mililitara ulja, 600 mililitara jogurta i jednu vrećicu praška za pecivo.
Dobro pomiješajte sve navedene sastojke i premažite svaku koru. Ukoliko pravite baklavu s voćem, voće stavite na svaku treću koru.
![](https://www.radiovitez.ba/wp-content/uploads/2024/02/191443_shutterstock-1050507344_ff.jpg)
![](https://www.radiovitez.ba/wp-content/uploads/2024/02/baklava--1024x576.jpg)
![](https://www.radiovitez.ba/wp-content/uploads/2024/02/Fistikli-Cikolatali-Baklava.jpg)
Baklava je samo jedna od poznatih poslastica koje se smatraju nasljeđem Osmanskog carstva, ali s razlogom je najpoznatija.
Baklavu vole svi u Bosni i Hercegovini, a gotovo da nema turista koji posjeti BiH, a koji ne poželi probati ovu poslasticu. Baklava s orasima, pistacijama, voćem, nije važno, sve su jednako dobre.