Zbor Pontanima u nedjelju nastupa u Vitezu

Vitez će u nedjelju, 25. travnja, s početkom u 19,30 sati, biti domaćin koncertu interreligijskog zbora Pontanima, koji će pred publikom u Hrvatskom domu Vitez nastupiti s prigodnim programom.

Organizatori koncerta su Radio postaja Vitez, Udruga mladih Enter i Općina Vitez, a ulaz je slobodan. Gosti koncerta su Viteški akordi.

 

Zbor Pontanima (lat. most dušom) oformljen je u jesen 1996. godine u Sarajevu, kao projekt Interreligijske službe. Osobitost zbora je da okuplja više od 60 ljudi svih religija i uvjerenja, koji se bave glazbom ili vole pjevanje. Na koncertima i nastupima zbor izvodi duhovne skladbe svih religijskih zajednica: hebrejske, pravoslavne, katoličke i islamske tradicije, kao i afro-američke i krišna skladbe. Od 1996. do danas imalii su preko 300 nastupa, koncerata i susreta. Pontanima je gostovala u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Austriji, Njemačkoj, Italiji, Francuskoj, Mađarskoj i SAD. Zbor, kojim ravna Josip Katavić, primio je Search for Common Ground nagradu za inovativno i izvanredno djelovanje na pomirenju u BiH, Washington D.C. 2004., Zahvalnicu grada Sarajeva za doprinos u umjetnosti i promociju bosanskohercegovačke baštine, Šestoaprilsku nagradu Grada Sarajeva, Zlatnu i Srebrenu diplomu na Međunarodnom natjecanju “Musica Sacra a Roma”, Rim 2007., Srebrenu diplomu na 5. horskoj olimpijadi u Grazu 2008. i dr.