Vijesti iz BiH

Zbog kršenja mjera zabrane Tužilaštvo BiH traži vraćanje Radončića u pritvor

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uputilo je žalbu Sudu Bosne i Hercegovine na odluku o ukidanju pritvora Fahrudinu Radončiću zbog kršenja mjera zabrane koje su mu određene nakon puštanja iz pritvora.

Sud BiH nije prihvatio zahtjev Tužilaštva BiH za produženje pritvora za Fahrudina Radončića te je on 17. veljače 2016. pušten iz pritvora uz određene mjere zabrane.

Mjere zabrane odnose se na zabranu napuštanja adrese boravišta, zabranu sastajanja sa svim svjedocima koji su već saslušani, kao i približavanje tim svjedocima na udaljenosti manjoj od 100 metara i zabranu međusobnog kontaktiranja i sastajanja sa suoptuženim u ovom krivičnom predmetu te zabranu kontaktiranja sa svim predstavnicima printanih i elektronskih medija na okolnosti koje se tiču ovog krivičnog postupka.

“Bili smo zadovoljni određivanjem kućnog pritvora, ali zbog kršenja mjera zabrane od strane optuženog, uložili smo žalbu na navedenu odluku”, rekao je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Iz Suda BiH ranije je saopćeno da u slučaju da optuženi prekrši izrečene mjere zabrane, može mu se odrediti mjera pritvora. Još uvijek nije poznato iz kojih konkretno razloga je Tužilaštvo BiH uputilo žalbu zbog kršenja mjera zabrane.

Asim Crnalić, advokat Fahrudina Radončića, potvrdio je za Klix.ba da je informisan o tome da je Tužilaštvo BiH uputilo žalbu. On je rekao kako će odbrana danas predati odgovor na žalbu.

Izvor: klix.ba

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend