Završen posjet podružnicama HKD Napredak i dogovoreni novi projekti

Dvodnevni posjet Središnjoj Bosni , delegacija Središnje uprave HKD Napredak je završila posjetama podružnicama u Novom Travniku,  Uskoplju i Vitezu.

Na sastanku u podružnici Novi Travnik se razgovaralo o aktivnostima podružnice kao i o članstvu. Naglašena je uloga podružnice u koordinaciji sa drugim udrugama, a razgovaralo se i o skorom organiziranju izborne Skupštine,  te o problemima nedostatka adekvatnog prostora.Nakon Novog Travnika delegacija je posjetila i podružnicu u Uskoplju gdje je domaćin bio predsjednik podružnice gosp. Tvrtko Krajina s upravnim odborom. Najavljen je projekt Uskopaljskih jeseni , a razgovaralo se i o problemima prijave na određene projekte u Federaciji BiH. Na kraju je upriličen i obilazak prostorija.

Za kraj, posljednji sastanak odvio se u Vitezu s Predsjednikom podružnice gosp Zoranom Kupreškićem i  članovima upravnog odbora . Na sastanku su još nazočili i predsjednik OO HDZ Vitez gospodin Boris Marjanović,  ministar zdravstva gospodin Anto Matić , te tajnik OO HDZ Vitez,  Mario Bošnjak Matić.  Na sastanku je nazočio i jedan od obnovitelja HKD Napredak u Vitezu i bivši predsjednik podružnice, novinar i publicista gosp. Zvonimir Čilić. U jednoj iznimno pozitivnoj  atmosferi otvorene su teme o rješavanju imovinsko pravnih pitanja koje tište jednu od najuspješnijih Napretkovih podružnica te dogovorene aktivnosti na tom planu.

Predsjednik Čiča obećao je pomoć pri rješavanju ovih problema i naveo kako će Središnja uprava se puno aktivnije uključiti u ove projekte te imenovati i osobu koja će iste koordinirati. Predstavnici političke vlasti naglasili su važnost ovakvih projekata i obećali pomoći pri njihovom rješavanju te izrazili zadovoljstvo ovakvim pristupom novoizabrani Središnje uprave . Predsjednik Kupreškić zahvalio  se i dopredsjedniku Križanoviću na svim dosadašnjim aktivnostima koje vodi oko ponovnog pokretanja inicijative vezane za moguće dugoročno  rješavanje imovinsko pravnih problema podružnice u Vitezu. Na kraju dana Predsjedniku Čiči uručeni su pokloni , prije svega monografija bolnice u Novoj Biloj te monografija općine Vitez autora Zvonimira Čilića.

Višednevni posjet delegacije Središnje uprave podružnicama u Središnjoj Bosni tako je uspješno okončan . U dva dana urađeno je 8 sastanaka kako onih sa podružnicama tako i s predstavnicima političke i izvršne vlasti u Središnjoj Bosni.  Otvoreno je niz tema, kao i inicijativa o gradnji i obnovi Napretkovih domova u ŽSB.