Zavidovići: Sumnja se na terorostički napad

Na policijsku postaju u mjestu Zavidovići, u noći između ponedjeljka i utorka, bačena je eksplozivna naprava a sumnja se kako je u pitanju novi teroristički napad, potvrđeno je u utorak ujutro iz policijskih izvora.
Iz Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije pod čiju nadležnost spadaju i Zavidovići potvrdili su kako je istragu o cijelom slučaju preuzelo Tužiteljstvo BiH koje ima isključive ovlasti nad kaznenim djelima terorizma.
“Postoje indicije da u ovom slučaju ima elemenata kaznenog djela terorizma, te je postupanje u ovom slučaju preuzelo Tužiteljstvo BiH, koje će i voditi daljnju istragu i po čijem nalogu je formiran zajednički tim Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), Federalne uprave policije i Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije koji će raditi na prikupljanju operativnih saznanja, te identificiranju i lociranju počinitelja”, stoji u priopćenju županijskog MUP-a.
Materijalna šteta
Prema dostupnim informacijama nešto poslije ponoći zabilježena je eksplozija na krovu pomoćne zgrade smještene uz središnji dio policijske postaje.
U toj je zgradi smještena služba za izdavanje osobnih dokumenata. Ozlijeđenih u eksploziji nije bilo no pričinjena je materijalna šteta čiji se razmjeri utvrđuju.
Prošlog tjedna teroristički napad počinjen je u Sarajevu gdje je radikalni islamist Enes Omeragić ubio dvojicu pripadnika oružanih snaga BiH.

(net.hr)