Za predsjednika Sportskog saveza KSB ponovno izabran Mirsad Ibrišimbegović

Sportski savez KSB održao je Izvještajno izbornu Skupštinu koja je zbog aktualne epidemiološke situacije i mjera, koje su na snazi, orgnizirana na način da su članice imenovale izaslanike ranije, koji su materijale za Skupštinu razmatrali u svojim Savezima, a izaslanik/predstvanik članice na Skupštinu je donio potpisan i ovjeren zapisnik u kojem su se svi izaslanici izjasnili po svakoj točki dnevnog reda.

Nakon dostavljenih zapisnika izaslanici/predstavnici Saveza članica verificirali su da je jednoglasno za predsjednika Sportskog saveza KSB izabran Mirsad Ibrišimbegović, dok po pojednim točkama dnevnog reda izaslanici Skupštine nisu bili jednoglasni. Financijski izvještaj Sportskog saveza KSB usvojen jednoglasno uz primjedbu predsjednika Nadzornog odbora Slavena Garića da nije dostavljen narativni izvještaj za 2020. godinu što će se naknadno dostaviti izaslanicima Skupštine.

Pored Mirsada Ibrišimbegovića, Upravni odbor Sportskog saveza KSB u naredne četiri godine činit će Drago Suban, koji će obnašati funkciju potpredsjednika i članovi Hamdija dr. Mlinarević, Nikica Petrović, Almir Ramić, Anto Lukić, Dina Arnautović, Rašid Kasumović, Suad Hodžić, Almedin Kolonić i Dragan Lovrić.

Za predsjednika Skupštine Sportskog saveza KSB izabran je Jozo Laštro a funkciju potpredsjednika obnašat će Sead Cerić.

U Nadzoni odbor izabrani su Siniša Dukić, koji je imenovan i za predsjednika, a članovi su Sanel Turbo i Dejan Rajić. Članovi Suda časti su Ivo Martić, Asim Hodžić, Nesib Čakić, Adis Alić i Ivica Tomičić, koji je imenovan i za predsjednika Suda časti.