Vlada SBŽ: Novac za nabavku i popravku CT aparata

Vlada Srednjobosanske županije (SBŽ) donijela je u četvrtak odluku o izdvajanju sredstava za nabavku CT aparata u Bolnici Travnik, kojom je iz proračuna izdvojeno 299.988 maraka, dok je 50.000 maraka namijenjeno za adaptaciju prostora za smještaj ovog uređaja.

 

S obzirom na to da nije završena tenderska procedura za nabavku novog CT aparata u Hrvatskoj bolnici “Dr. Fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj, na današnjoj sjednici je izdvojeno je 10.518 maraka za popravku postojećeg uređaja u ovoj medicinskoj ustanovi.

U obrazloženju koje je upućeno Vladi iz ove bolnice, navedeno je kako je do kvara došlo zbog starosti aparata i njegove intenzivne upotrebe, odnosno više od 300 pregleda mjesečno, s ciljem smanjenja liste čekanja na pregled.

Vlada je, također, iz proračuna izdvojila 20.000 maraka za sufinanciranje nastavka projekta energetske efikasnosti u bolnici “Dr. Fra Mato Nikolić”, odnosno njegove četvrte faze.

Kako je istaknuto, ukupna vrijednost četvrte faze ovog projekt iznosi 85.000 maraka, od čega bi Bolnica sudjelovala sa 15.000, a 50.000 maraka se očekuje od Federalnog ministarstva prostornog uređenja.

Vlada je danas, među ostalim, razmatrala izvješće o rezultatima korištenja mobilnih i fiksnih radara za prva tri mjeseca 2017. godine, u kojem je navedeno da je ukupan iznos izrečenih novčanih kazni u tom periodu 321.410 maraka.

(Dnevnik.ba)