Vlada RH u Vitezu dodijelila milijun eura za 25 projekata

Danas su u Vitezu u kongresnoj dvorani Franšiznog centra potpisani ugovori između Vlade RH i Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i 25 projekata koji su prošli na Javnom pozivu Ministarstva.

Vlada RH odobrila je 25 projekata u iznosu od ukupno milijun eura.

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u Vladi Republike Hrvatske Marin Piletić, se sastao s općinskim načelnikom Borisom Marjanovićem, a tijekom sastanaka sugovornici su ocijenili izuzetno važnom potporu koju Vlada Republike Hrvatske pruža Bosni i Hercegovini kroz financiranje razvojnih projekta iz niza oblasti, a dio njih je proveden u Vitezu.

Marjanović je istaknuo neke od projekata koji su u Vitezu provedeni kroz potporu tijela Republike Hrvatske, a u posljednje vrijeme na poseban način se ističe rekonstrukcija Gradskog trga, kao projekt financiran programom prekogranične suradnje.

„Ovi i slični projekti dokaz su istinskog partnerstva i suradnje institucija i tijela vlasti iz BiH i Republike Hrvatske, jer se njihovom implementacijom podiže kvaliteta života naših sugrađana i cjelokupan društveni ambijent. Još jednom hvala ministru Piletiću, kao i cjelokupnoj Vladi RH na čelu s premijerom Plenkovićem na potpori koju itekako vidimo i osjećamo“, kazao je u izjavi za medije načelnik Marjanović.

Posjetili su i spomen obilježje ”Osmica” i odali počast stradaloj viteškoj djeci.

Nakon posjete ”Osmici” u 11: 00 sati u Franšiznom centru u Vitezu održan je sastanak dužnosnika HDZ BiH predvođenim predsjednikom Draganom Čovićem sa ministrom u Vladi RH Marinom Piletićem i Veleposlanikom RH u BiH gdinom Ivanom Sabolićem.

Nakon održanog sastanka, uslijedila je press konferencija za medije, a kakve su poruke poslane i što se govorilo na sastanku i press konferenciji poslušajte u prilogu: