Vitežanin Marin Jukić novi trener MNK Torcida Novi Izbor Split

Vitežanin s adresom u Dugom Ratu, Marin Jukić preuzeo je kormilo MNK Torcida Novi Izbor Split, nakon fantastične sezone s dubrovačkim Squareom, gdje je ekipu doveo do prvog mjesta u regularnom dijelu sezone i borbe u polufinalu playoffa.

Prije toga, Marin je imao nekoliko uspješnih sezona kao trener slovačkog prvoligaša Prievidza Copy Leadersa. Njegova trenerska karijera dodatno je obogaćena iskustvom pomoćnog trenera MNK Olmissum, s kojim je 2019./2020. osvojio prvenstvo, a sljedeće sezone trostruku krunu (prvenstvo, kup i superkup). Marin je također uspješno vodio B momčad, juniore i kadete kluba iz Omiša.

Osim trenerskog posla, Marin je i UEFA-in edukator u Centru za edukaciju trenera NS BIH te je nositelj UEFA B licence i nogometne A licence.

Rođen u Vitezu, Marin je s obitelji došao u Dugi Rat 2006. godine, gdje i danas živi. Njegov dolazak u Torcidu predstavlja svojevrstan povratak kući.

“Posebno želimo istaknuti našeg prethodnog trenera, Petra Matendu, koji preuzima novu ulogu u klubu kao potpredsjednik. Petar je s ponosom prihvatio sve nove obaveze i zadatke koji su pred njim, te mu želimo puno uspjeha u daljnjem radu. Marin Jukić potpisao je s Torcidom ugovor na tri godine. U kratkom vremenu već je pokazao svoje znanje o klubu i upravljačke vještine, te je sa svojim “novim vitrom” donio svježe ideje i planove za budućnost. Marine, dobrodošao u Torcidu!”, poručili su u riječima dobrodošlice Marinu Jukiću iz MNK Torcida Novi Izbor Split.