VITEŽANI TREĆI OD 100 KLUBOVA NA DRŽAVNOM KARATE PRVENSTVU ZA DJECU

U organizaciji Karate saveza BiH, karate kluba „Romanija“ i Karate saveza Republike Srpske, u subotu 29.04.2017.godine , u gradskoj dvorani na Palama održano je Prvenstvo Bosne i Hercegovine u karateu. Takmičenje je održano za djecu uzrasta od 8 do 14 godina i ove godine je okupilo 772 takmičara iz 100 karate klubova BiH što je i najmasovnije Državno prvenstvo do sada.
Karate klub „Mladost „ Vitez predtsavljalo je 14 takmičara koji su postigli izuzetno dobar uspjeh osvojivši devet medalja od čega tri zlatne i 6 srebenih , te u ukupnom plasmanu od 100 klubova zauzeli visoku treću poziciju.
Ovim uspjehom najavili su svijetlu budućnost najtrofejnijeg viteškog sportskog kolektiva,a i pokazali se kao najuspješnije plasirani klub sa srednjebosanskog kantona na ovom Prvenstvu.
Također ističu da je i takmičar karate kluba „Mladost“ Vitez, Enis Mehić bio jedan od najuspješnijih na ovom Prvenstvu osvojivši dvije zlatne medalje u kategorijam kate i borbe bez ijednog izgubljenog poena.
Zlatnu medalju je pored Enisa osvojio i ženski kata tim 8-9 godina dok su se srebrenim medaljama okitili Adi Mehić u kategoriji kate dječaci 2009.god, Ema Bešić kate djevojčice 2008.god., Harun Haskić borbe dječaci 2006.god.-45kg, Topoljak Vedad borbe dječaci 2006 .god. -50kg, Eniz Dajić borbe dječaci 2004 -40kg i Ajdin Sivro borbe dječaci 2004.god. -5okg .
Ovi mladi viteški karataši nastavljaju dugogodišnju tradiciju postizanja vrhunskih rezultata sljedeći primjer svojih starijih kolega, a ovakvim rezultatima su izborili i plasman u državnoj selekciji te nastup na Balkanskom prvenstvu za djecu u Istambulu – Turskoj od 19. do 21.maja ove godine.
Šef stručnog štaba , Aldin Adilović, rekao je da je prezadovoljan postignutim rezultatima i ponosan na svu djecu koja su se takmičila te da bez pauze nastavljaju sa pripremama za Balkansko prvenstvo za koje se nadaju se da će uspjeti osigurati finansijska sredstva za odlazak na isto. Ovim putem čestita i zahvaljuje se svim osvajačima medalja, trenerima kluba kao i svim članovima karate kluba „Mladost“ Vitez.