Vitežani prokockali vodstvo protiv Mladosti

Cijelo prvo poluvrijeme igralo se žustro, borbeno a na terenu se odvijala potpuno ravnopravna igra. U dva-tri navrata prijetili su i jedni i drugi, a u 12 minuti na rubu kaznenog prostora, ili pak unutra, što je za „oko sokolovo“ prekršajem golmana Velića zaustavljen je Đerić.

 

Sudac Musa ništa nije svirao, nastala je gužva, naguravanje a na kraju sve je završilo žutim kartonom za ratobornog Đerića i salve zvižduka domaćih navijača. Tako se igralo i u nastavku poluvremena a u 35 minuti gosti su došli u vodstvo. S lijeve strane ubačena je lopta pred kazneni prostor Viteza, primio ju je neometan Mujagić i preciznim šutom sa 20 metara pogodio je desni kut nemoćnog Tirića. Do kraja poluvremena Vitezani su nešto pokušavali, bez ikakvog učinka i na odmor se otišlo vodstvom borbene i dobre gostujuće momčadi.

Prvih  dvadesetak minuta igralo se slabo, „ja tebi, ti meni“, a onda su se Vitežani „probudili“ i u 71. minuti, zahvaljujući upornom i snalažljivom Zukiću izjednačili na 1 : 1. Živosti u igru unio je mladi Bojo koji je zamijenio Vukoviće, a sav raskoš talenta pokazao je u 75. minuti kada je  sa 25- 27 metara snažnim i preciznim udarcem doveo svoju momčad u vodsto. Borili su se Vitežani, pokušavali i povećati vodstvo ali ni gosti se nisu predavali i u 84. minuti iskoristili su neshvatljivu pogrešku Karića i poravnala na 2 : 2.

Naime, Karić se „poigrao“ s loptom, nesmotreno i nespretno je izgubio a nekadašnji igrač Viteza, Isaković iz drugog je pokušaja savladao vrlo dobrog Tirića. Bio je to hladan tuš za igrače i navijače Viteza, jer se ovim neuspjehom Vitez našao, rekli bismo, u bezizlaznoj situaciji.

VITEZ : MLADOST 2:2

VITEZ Gradski stadion: Gledatelja: 800      Sudac: Mateo Musa (Čitluk)  6

VITEZ:  Tirić 7,  Stanić 6,  Brekalo 6, Tipurić 6,5  Novak 6,5, Šantić 6, Vuković 6 (od 62. Bojo 7), Karić 5, Peko 6, Đerić 6,5 (od 67. Livaja 6), Zukić 7.

MLADOST:  Velić 6,5, Arežina 7, Lazić 6,5, Šečirović 6,5, Hiroš 6,5 (od 57. Šišić 6,5), Regoja 6,5, Karahmet 6,5, Dilaver 6 (od 46. Aganspahić 6,5, Mujagić 7 (od 82. Čomor -) Mišić 6,5, Isaković 7.

Strijelci:  0 : 1 Mujagić (35.),  1 : 1  Zukić (71.),  2 : 1 Bojo  (75.) 2 : 2 Isaković  (84).

Igrač utakmice: Ivan Tirić.

(vitez.info)