Vitez: Završnica mininogometnog prvenstva u subotu i nedjelju

Završnica mininogometnog prvenstva, 08.-09.06.2019 peti put po redu okupiti će 18 ekipa iz šest gradove Bosne i Hercegovine (Sarajevo, Mostar, Tuzla, Kakanj, Lukavica i Vitez) u Vitezu, u Sportsko-rekreacijskom centru „Romari“ gdje će se odlučiti o prvaku BiH u mininogometu za sezonu 2018/2019.

Za razliku od proteklih godina, sistem će biti nešto drukčiji. Ove godine, cilj je kvaliteta stoga će iz šest grupa u daljnji krug natjecanja prema naslovu, ići prvoplasirani te dva najbolja drugoplasirana. Biti će to vikend puno mininogometa, druženja i navijanja.

FinalisteMininogometne Lige BiH čeka sudjelovanje na Championmininogometnoj ligi u Riminiju, Italija. S obzirom da je BiH trećeplasirana zemlja Europe, pravo sudjelovanja u Riminiju imaju dvije ekipe iz naše zemlje.

Inače, mininogomet je relativno novi sport a okuplja sve rekreativce i profesionalne nogometaše u zalasku karijera, bez obzira na dob. Sport s karakteristika velikog nogometa na terenu dimenzija 44-48 x 24-28 m, brz i dinamičan iziskuje dobru tjelesnu spremu ali nudi vrhunski doživljaj kako igračima tako i navijačima.

U Bosnu i Hercegovinu ga prvi predstavlja Bojan Rajković, predsjednik Minonogomentog Saveza BiH, inače bivši nogometaš i strastveni zaljubljenik u nogomet i sport. Kako i sam kaže:“Mininogomet je rekreacija koju većina nas igra u lokalnim sportskim centrima, ali sa jasno definiranim pravilima.

U Rusiji, Češkoj, Rumunjskoj i drugim većim europskim zemljama, mininogomet je službeno priznati sport na čemu savez radi i u Bosni i Hercegovini. Samo u Rusiji ga igra preko 500.000 igrača. Vrlo je atraktivan jer omogućuje, bez obzira na dob, bavljenje nogometom a onim najboljim i predstavljanjem na europskim i svjetskim natjecanjima. Osim europskih i svjetskih natjecanja, ispod krova europsog saveza, postoje i druga natjecanja poput BusinessLeague  u prelijepoj Antaliji, gdje nas je ove godine, po prvi puta, predstavljala ekipa Ecos i završila na 3.mjestu u konkurenciji od 24 ekipe, iz 20 zemalja.“

Vikend velike Završnice mininogometnog prvenstva 08/09.06.2019 zasigurno će privući brojne gledatelje i navijače, stoga vas pozivamo da svojim prisustvom i izvještavanjem uveličate ovaj događaj.

Udruga za promidžbu mininogometa i rekreacije