Vitez: Uspješno završen projekt „Rehabilitacija djece i odraslih s teškoćama u razvoju“

29.5.2019. godine u prostorijama Udruge Betanija smo organizirali svečanost povodom završetka projekta „Rehabilitacija djece i odraslih s teškoćama u razvoju“ koji smo provodili u sklopu ReLOad projekta financiranog od strane EU, a implementiranog i podržanog od strane UNDP-a i Općine Vitez u periodu od 7.9.2018. do 6.5.2019. godine.

Svečanosti su nazočili djeca i odrasli s teškoćama kojima je projekt bio i namijenjen, članovi njihovih obitelji, stručni suradnici – logopedica,psihologinje te sportski treneri koji su vodili ovaj projekt.

Svečanosti su nazočili i dragi prijatelji iz Rukometne akademije Vitez s kojim imamo odličnu suradnju.

 Pripremili smo prigodan program na temu različitosti i međusobne tolerancije. Pod vodstvom gospođe Olge Krezić naši članovi su odsvirali i otpjevali nekoliko pjesama.

 Tom prilikom smo prezentirali glavne značajke i rezultate navedenog projekta. Uručili smo i prigodne zahvalnice svima koji su nam pomogli u realizaciji projekta.

Tijekom projekta smo realizirali 259 psiholoških i 265 logopedskih tretmana, 56 termina sportskih aktivnosti, 8 termina terapeutskog jahanja te 28 termina terapeutskog plivanja.

 Sudjelovalo je 30 naših članova te njihovi roditelji. Iako znamo da je i to „kap u moru“ moramo istaknuti zadovoljstvo urađenim i postignutim.

 Nadam se da ćemo i u budućnosti biti dio ovakvih pozitivnih priča te da će mjerodavni prepoznati naše potrebe i osigurati nastavak započetih aktivnosti – rekla je predsjednica Udruge “Betanija” Helena Štrbac.