VITEZ: U ponedjeljak okrugli stol na temu: „DAROVITO DIJETE“

Okrugli stol na temu: „DAROVITO DIJETE – Identifikacija darovitog djeteta i djeteta sa visokim intelektualnim potencijalom, specifičnost rada sa visoko inteligentnom i nadarenom djecom“ u okviru istoimenog projekta Udruženja za mentalno zdravlje.
Na okruglom stolu prezentirati će se projektne aktivnosti i rezultati prikupljanja podataka o potencijalno darovitoj djeci u školama koje su prošle edukaciju u sklopu projekta”.
Okrugli stol će se održati 05. 06. 2017 u 17 sati u Etno selu Čardaci u Vitezu.

Udruženje za mentalno zdravlje okuplja pojedince koji se bave promovisanjem i unapređenjem oblasti mentalnog zdravlja. Cilj nam je podizanje svijesti javnosti o važnosti mentalnog zdravlja kao sredstva za povećanje kvalitete života.
Jedna od djelatnosti Udruženja je i organizovanje radionica i edukacija. S obzirom da Udruženje okuplja veliki broj stručnjaka iz raznih sfera zaštite i promocije mentalnog zdravlja, u ponudi je i veliki broj radionica i edukacija namjenjenih organizacijama i pojedincima koji se bave mentalnim zdravljem, kao i onima koji se bave edukacijom, formalnim obrazovanjem ili vaspitanjem.