Sport

Vitez optimističan pred meč s Čelikom

Naredni protivnik izabranicima Branka Karačića jeste zenički Čelik, koji u Vitez dolazi rasterećen obzirom da je već odavno osigurao svoj opstanak u Premijer ligi BiH.

U taboru Viteza svjesni su važnosti predstojeće utakmice, kao i težine protivnika.

„Imamo apsolutni respekt prema Čeliku. Vrlo su tvrda i karakterna ekipa. Kvalitetno igraju u gostima gdje su probleme zadali Širokom i Rudaru, a na našu sreću i Borcu. Mislim da su i igrom protiv Sarajeva još jedanput dali do znanja da imaju jako dobre igrače, predvođene trenerom Beganovićem“, rekao je trener Karačić i dodao:

„Međutim, uz svo poštovanje prema protivniku, znamo što nam je činiti i vjerujemo kako ćemo u ovoj utakmici potvrditi naše ambicije od mog dolaska, a svi znamo koje su to ambicije. Svi u klubu, od uprave, mojih suradnika i igrača, pa do navijača i ljubitelja našeg kluba i samog grada Viteza, želimo ostvariti cilj koji je igranje u Premijer ligi i sljedeće godine. Moramo upotrijebiti svu našu snagu i mogućnosti u ovoj utakmici gdje protivnik dolazi rasterećen te nam ta njihova rasterećenost može zadati velike probleme. Moji igrači su svjesni važnosti utakmice i kako nemamo pravo na kiks. No, svi vjerujemo kako ćemo nakon ove utakmice biti bliže opstanku.“

Postoji ogroman pritisak na igračima koji su u posljednje tri utakmice doživjeli poraze. No, svi koji su pratili igre naših momaka znaju kako ovi porazi nisu mjerilo njihovih mogućnosti.

“Svi koji se bave ovim sportom moraju biti spremni na pritisak, i ja kao trener, a i igrači. Međutim, isto tako moji igrači moraju vjerovati u svoje sposobnosti jer su puno puta u ovom prvenstvu dokazali da kada pokažemo zajedništvo i vjeru u sebe možemo zadati protivniku probleme, a sebi donijeti uspjeh“, naglasio je Karačić.

Prvotimci koji su nazočili današnjoj tiskovnoj konferenciji, Novak i Stanić, optimistični su pred meč sa susjedima:

„Dolazi nam vrlo dobra momčad i respektiramo ih radi svega što su učinili u ovom dijelu prvenstva, ali i nas se tu dosta toga pita. Pritisak postoji, no taj pritisak shvaćamo pozitivno. Ova nam utakmica puno toga donosi, tako da idemo na pobjedu do koje mislim da ćemo i stići uz pomoć naših navijača“, komentirao je Novak.

„Vjerujem kako ćemo u petak odigrati dobru utakmicu i pobijediti, te time donijeti sebi zadovoljstvo i olakšanje pred nastavak prvenstva“, kratak je bio Stanić.

Utakmica s Čelikom se igra u petak, 29.4., na Gradskom stadionu u Vitezu, s početkom od 17:00 h.

Izvor: nkvitez.com

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend