VITEZ: Oduzet neregistriran BMW; vozač s 2,36 promila upravljao vozilom bez vozačke dozvole, a za ranije prekršaje duguje 3700 KM

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 6 krivičnih djela, a radi se o 3 krađe, 2 teške krađe i 1 krivično djelo nasilničkog ponašanja.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 5 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA             

 

Dogodilo se 6 saobraćajnih nezgoda u kojima su 2 osobe lakše povrijeđene.

 

Iz saobraćaja je isključeno 6 vozača i 2 vozila,  a zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 113 prekršajnih naloga, dok su mobilnim radarom evidentirano ukupno 34 slučajeva prekoračenja dozvoljene brzine.

 

Tokom posljednja 24 sata zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola u iznosu preko 1,5 promila, slobode su lišene i zadržane u policijskim stanicama do otrežnjenja 2 osobe, od kojih 1 u Travniku, a 1 Vitezu.

 

Prilikom kontrole saobraćaja oduzeto je 1 motorno vozilo, od osobe koja je evidentirana kao višestruki povratnik u vršenju prekršaja, a za ranije počinjene prekršaje ima iznos od 3700 KM neplaćenih novčanih kazni.  Vozilo je oduzeto u Vitezu, a radi se o vozilu BMW, čiji je vozač upravljao neregistrovanim vozilom, bez vozačke dozvole i pod uticajem alkohola od 2,36 promila. Vozač je lišen slobode i zadržan do otrežnjenja u policijskoj stanici.