VITEZ: Održan sastanak hrvatskih gospodarstvenika u BiH

Redoviti sastanak Kluba hrvatskih gospodarstvenika u BiH, koji djeluje već dvije i pol godine, održan je jučer u Vitezu. Unutar Kluba djeluju hrvatski i bh. poduzetnici, s ciljem razvoja trgovine i stvaranja boljih uvjeta na tržištu za tvrtke iz obiju zemalja.

 

„Cilj nam je uvezivanje hrvatskog i bh. gospodarstva, kako bi se omogućilo kvalitetnije i efikasnije poslovanje, kroz komunikaciju s državnim i drugim isntitucijama, a sve s ciljem stvaranja boljih uvjeta i premošćavanja nekih barijera koje imamo unutar poslovanja“, kazao je Milan Šarlija, predsjednik Kluba hrvatskih gospodarstvenika i direktor Podravke BiH.

Jedan od domaćina jučerašnjeg sastanka u Franšiznom centru BIH u Vitezu i inicijator osnivanja Kluba hrvatskih gospodarstvenika je veleposlanik RH u BiH, Ivan Del Vechio, koji je, uz ostalo, najavio i formiranje Tehnološkog parka. “Mislimo da je ova dolina “zrela” za takvu instituciju, koja bi, prije svega, vodila računa o mladima, o njihovom osposobljavanju za pokretanje vlastitih kompanija, obučavanje za pisanje aplikacija i projekata EU, prije svih IPA II, na koje BIH već sada može računati, te edukaciju mladih i pripremu za realni sektor”, kazao je veleposlanik Ivan Del Vechio.

 

Jedna od glavnih tema jučerašnjeg sastanka bio je daljnji razvoj Kluba hrvatskih gospodarstvenika u BiH, u kojem se smislu žele razvijati, te definiranje kako u budućnosti Klub treba funkcionirati, a veliku pomoć pruža im i Hrvatska gospodarska komora, čiji je predstavnik, Goran Masnec, savjetnik za područje bivše Jugoslavije u Sektoru za međunarodne odnose, rekao kako želi prenijeti iskustva i dati određene sugestije, te na taj način pomoći radu Klubu hrvatskih gospodarstvenika.

 

Zajednička poruka sa sastanka bila je da se želi raditi na dobrobit i hrvatskog i bh. gospodarstva, na čemu već dvanaest godina, uz ostalo, radi i Udruga bosanskih Hrvata „Prsten“. Marjan Biškić, glavni tajnik Udruge „Prsten“ je najavio u skorije vrijeme u Vitezu i osnivanje Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata “Prsten” u BiH.

 

Sastanku u Vitezu nazočili su i brojni gospodarstvenici iz Viteza i BiH, a kako nam je rečeno, jedna od tema bila je i situacija u Agrokoru.

(Radio Vitez)