Vitez: Održan humanitarni koncert za Ahmeda Haskića

U organizaciji BZK “Preporod” Vitez i Udruženja za mlade “Izvor mladosti Admir Đelilović” iz Kruščice kod Viteza, sinoć je u Gradskoj sportskoj dvorani u Vitezu održan veliki humanitarni koncert simboličnog naziva “Naše dobročinstvo za njegovo djetinstvo”.

Koncert je organizovan s ciljem prikupljanja finansijske pomoći za liječenje dječaka Ahmeda Haskića (9) iz Viteza, koji boluje od teškog oblika karcinoma.

Pored velikog broja estradnih umjetnika iz cijele BiH, svoj doprinos u realizaciji koncerta dala su i mnogobrojna udruženja, kolektivi i pojedinci te veliki broj volontera. Od prodaje ulaznica, humanitarnog bazara, doborovoljnih priloga i poziva na humanitarni broj telefona, otvoren posebno za ovu svrhu, prikupljeno je oko 20.000 KM.

“U ime organizatora upućujemo veliku zahvalnost svima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos u realizaciji ovog projekta, a posebnu zahvalnost šaljemo na adresu Hayat produkcije, svih estradnih umjetnika koji su uzeli učešće u programu, općine Vitez, općinskog načelnika Advana Akeljića, DVD Stari Vitez, Policijske stanice Vitez, MIZ Vitez, OD “Behar” Stari Vitez, KK “Mladost” Vitez, HKD “Napredak” Vitez, KUD “Romi” Vitez, kao i našim medijskim partnerima Radio Vitezu, Kanalu 6, TNT Radiju i internet portalima Vitez.ba, Vitez.info i Hronika.ba.
Hvala od srca i svim građanima koji su kupovinom ulaznice, dobrovoljnim prilogom, pozivom na humanitarni broj, kupovinom na bazaru ili na neki drugi način pomogli ovu aktivnost i na taj način omogućili Ahmedu nastavak lječenja”, navode iz BZK “Preporod” Vitez.