VITEZ: Do 15.11. traju prijave plana poljoprivredne proizvodnje za ostvarivanje poticaja

„Obavještavaju se svi poljoprivredni proizvođači, fizička i pravna lica, koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata da u skladu sa članom 6. Pravilnika o načinu i uslovima ostvarivanja novčanih podrški po modelu poticaja proizvodnji (Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine, broj 42/10) klijenti, poljoprivredni proizvođači trebaju da izvrše prijavu plana proizvodnje za koju očekuju poticaje u narednoj, 2018. godini najkasnije do 15.11.2017.godine.

Sva potrebna uputstva i obrasci za prijavu plana proizvodnje mogu se dobiti i prijaviti u Službi za poduzetništvo i lokalni  razvoj  općine Vitez, u kancelariji br.213., najkasnije do 15.11.2017. godine, do kada traje prijava plana proizvodnje za narednu godinu.
Napominjemo da poljoprivredni proizvođači, koji nisu upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata i koji ne izvrše prijavu plana proizvodnje, neće moći ostvariti pravo na novčanu podršku u 2018. godini.

“Na osnovu člana 6. stav 1. Pravilnika o načinu i uslovima ostvarivanja novčane podrške po modelu poticaja-podrške proizvodnji (Sl. novine F BIH br. 42/10). ste dužni izvršiti prijavu plana proizvodnje za narednu godinu do 15.11. tekuće godine, na Obrascu PPP (OBRAZAC prijave plana proizvodnje), koji možete preuzeti na web stranici Općine Vitez ili sa web stranice Federalnog ministarstva poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva,  lično u kancelariji broj 213. u Službi za poduzetništvo i lokalni razvoj i Općine Vitez.

Za sve informacije na raspolaganju Vam je kontakt osoba Jusuf Sivro i broj telefona 030 718 217.

Klijent koji ne izvrši prijavu planirane proizvodnje za narednu godinu do Pravilnikom određenog roka neće moći ostvariti pravo na novčanu podršku u narednoj godini.

(Stručni saradnik  za poljoprivredu i vodoprivredu, Jusuf Sivro)