Večer Hercegovine i vina u Busovači: Proslava kulture i tradicije

Sinoć je Busovača bila domaćin jedinstvenog kulturno – gastronomskog događaja pod nazivom “Večer Hercegovine i vina u Busovači”.

Ovaj događaj okupio je ljubitelje vina, kulture i tradicije iz cijele regije, stvarajući nezaboravnu večer koja je slavila bogatu baštinu Hercegovine.

Gosti su uživali u raznovrsnim hercegovačkim vinima, od proslavljenih autohtonih sorti do modernih vina koja su osvojila domaće i međunarodne nagrade. Uz vrhunska vina, posjetitelji su imali priliku degustirati tradicionalne hercegovačke delicije, pripremljene prema starim receptima koji su se prenosili s generacije na generaciju.

Večer je bila obogaćena kulturnim programom koji je uključivao nastupe lokalnih folklornih skupina, izvođenje tradicionalne glazbe i plesova, te nastupe mažoretkinja iz Busovače, a sve goste zabavljao je band BBrothers.

“Ovaj događaj je bio prilika da pokažemo našu ponosnu baštinu i podijelimo ljepote Hercegovine s našim sugrađanima i gostima iz drugih dijelova zemlje”, izjavila je Marija Čosić, predsjednica OO M HDZ BiH Busovača.

“Zahvaljujemo svim sudionicima i posjetiteljima na njihovoj podršci i radujemo se budućim priredbama koje će nastaviti slaviti našu kulturu.”, kazala je predsjednica OO HDZ Busovača Mirjana Plavčić.

Večer Hercegovine i vina u Busovači bila je više od običnog događaja; bila je to proslava identiteta, zajedništva i ljubavi prema tradiciji. Organizatori se nadaju da će ovaj događaj postati godišnja tradicija koja će privući još veći broj posjetitelja i ljubitelja hercegovačke kulture i vina.

Događaju su prisustvovali predstavnici političke vlasti sa svih razina, uz predsjednika HDZ-a Dragana Čovića, Borjanu Krišto, Lidiju Bradaru i Marinka Čavaru, te niz drugih političkih čimbenika BiH…