Vatreni 1998.: Nakon slave su uslijedili burni razvodi i razlazi

Lavinu brodoloma pokrenuo je Mario Stanić, a uslijedili su bračni brodolomi za Slavena Bilića, Igora Štimca, Gorana Vlaovića i Dražena Ladića te dvostruki razvod Zorana Mamića.

 

Nakon osvajanja trećeg mjesta na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj, ‘vatreni’ iz 1998. postali su vitezovi Lijepe Naše, no ta slava, čini se, uzrokovala je ‘Ćirinim sinovima’ privatnu kalvariju i obiteljske krahove.

Čak sedam brakova brončanih nogometaša završili su rastavom. Lavinu brodoloma pokrenuo je Mario Stanić, a uslijedili su bračni brodolomi za Slavena Bilića, Igora Štimca, Gorana Vlaovića i Dražena Ladića te dvostruki razvod Zorana Mamića.

Dražen Ladić godinama je skrivao svoj bračni krah Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Prije deset godina poznati vratar Dražen Ladić (54) potvrdio je kako ne živi na istoj adresi sa suprugom Spomenkom (51). Godinu kasnije, 2008., obožavatelje je šokirao razvod Slavena Bilića (48) i tadašnje supruge Adrijane (44).

– Poraz je istodobno i preteška i prelagana riječ. Nije to utakmica koju ćeš izgubiti ili dobiti. Doživjeti rastavu braka predstavlja poraz, ali istodobno i snagu jer, ipak, preživjeti znači biti spreman suočiti se s problemima i riješiti ih – rekao je tad nekadašnji izbornik hrvatske nogometne reprezentacije koji je sreću pronašao s Ivanom Đeldum (33). Ona mu je rodila kćeri Niju i Sofiju.

Slaven Bilić s Ivanom Đolo dobio je dvije kćeri nakon razvoda od prve supruge Adrijane Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Nakon 19 godina braka i troje djece, 2009. godine došao je kraj braka Igora (49) i Suzane Štimac (47). Oboje su tad potvrdili kako žive odvojeno i da su u procesu rastave. Igor je danas u sretnom braku s Lanom Bucat (36), dok je Suzana u sretnoj vezi s košarkašem Damirom Milačićem (37).

Igor Stimac | Autor: Tino Juric/PIXSELL Igor Štimac s bivšom Miss Jugoslavije Suzanom oženio se 1990. Foto: Tino Juric/PIXSELL

Bivši nogometni reprezentativac Goran Vlaović i njegova supruga spisateljica i kolumnistica Milana (46) razveli su se u početkom kolovoza 2011. godine. Obožavatelje je ta vijest zatekla jer je u to vrijeme obitelj Vlaović ljetovala na Braču, a Goran je džentlmenski dopratio bivšu suprugu na otvorenje 17. Sarajevo Film festivala.

– Goranu je bila 21 godina kad smo se vjenčali, meni 22, bili smo djeca koja su se našla u vrlo odraslim okolnostima pa su morala preko noći odrasti. U početku je sve bilo divno i krasno, ali nekoliko godina kasnije otkrilo se da Goran hitno mora na tešku operaciju glave. Jedna malo jača lopta i srušio bi se mrtav na licu mjesta. Nasreću, to smo brzo otkrili, a živo je čudo da je operacija uspjela i da je on nastavio igrati nogomet – rekla je jednom prilikom Milana, koja je nakon 18 godina braka napisala i knjigu inspiriranu suprugama nogometaša ‘Rašeljka i druge žene’. Riječ je o pet istinitih priča u kojima progovara o životu supruga nogometaša u inozemstvu.

Milana Vlaović nakon razvoda od Gorana nastavila se družiti s bivšim supružnikom. Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

– Nisam ga htjela prikazati ni gorim ni lošim, ali taj svijet vrhunskog nogometa je u stvari jedna ‘šarena laž’ – rekla je Milana.

Zoran Mamić (45) razveo se prošle godine od svoje druge supruge Ane Šikić (37) s kojom je bio u braku dvije godine. Od Vanje se rastao 2010. godine nakon 19 godina braka. Prvi je pokrenuo brakorazvodnu parnicu.

vjencanje | Autor: Danko Vucinovic/PIXSELL Zoran Mamić rastao se od obje supruge, Vanje Mamić i Ane Šikić. Foto: Danko Vucinovic/PIXSELL

– Bio sam godinama jako sretan, a onda je sreća otišla malo u podrum. Sad se diže uzlaznom linijom. Kao i sve u životu – rekao je Zoran nakon rastave od Vanje.

Igor Cvitanović (46) se prije pet godina razveo od supruge Marije (40). Vjenčali su se 1998. godine. Ipak, bivši nogometaš ponovo se zaljubio i stao pred oltar. Sudbonosno ‘da’ izrekao je s 14 godina mlađom Tanjom Grgić.

magazin | Autor: Robert Anic/Vecernji list Igor Cvitanović bio je 13 godina u braku s Marijom Foto: Robert Anic/Vecernji list

Klubu razvedenih će se, čini se, pridružiti i Aljoša Asanović (51). Naime, umirovljeni nogometaš povjerio se prijateljima da mjesecima ne stanuje u obiteljskom domu, a njegova supruga Katarina je još prošle godine na društvenoj mreži promijenila prezime iz Asanović u djevojačko Marasović.

(24sata.hr)