Uz ove trikove zaspat ćete za samo 2 minute

Ljudi često imaju problema sa spavanjem. Što više čovjek pokušava, to je teže zaspati. Ponekad je riječ i o nesanici, a mi imamo genijalne trikove za taj problem.

Najčešće, kada ste umorni, samo želite leći u krevet i zaspati. No ponekad, što se više trudite, teže je utonuti u san.

Iako se čini pomalo nemoguće, zahvaljujući ovom jednostavnom triku u svega par minuta možete ‘prevariti’ svoj mozak i tako riješiti problem nespavanja i nesanice zbog kojeg se budimo loše volje i bez energije.

 

Povratak u djetinjstvo

Trik koji vas mislima o djetinjstvu tjera na spavanje.

Što trebate napraviti?

Lezite u vaš najdraži položaj, duboko udahnite i izdahnite i pokrenite misli. Zamislite unutrašnjost vašeg doma u razdoblju života kada ste bili dijete. Šećite po prostorijama i razgledavajte sobe. Prisjetite se najsitnijih detalja poput namještaja, slika na zidu, stolnjaka na stolu, šalice iz koje ste pili, tanjura iz kojih ste jeli… Taman kada se uživite u scenarij savladat će vas san.

Tehnika 4-7-8

Doktor Andrew Weil s Harvarda, izumio je jednostavnu tehniku “4-7-8 koja bi vam trebala pomoći da zaspite za jednu do dvije minute.

Što trebate napraviti?

Duboko dišite 4 sekunde. Nakon toga, zadržite zrak 7 sekundi i polako izdahnite zrak u 8 sekundi. Ponovite ovaj postupak 3 puta (što je ukupno 57 sekundi). Nakon toga, trebali bi biti pospani i uskoro zaspati.

 

 

(izvor:24 sata.hr)