UNO traži 69 djelatnika, plaća do 1.545 maraka

Agencija za državnu službu BiH raspisala je javni poziv za prijam 69 djelatnika u Upravu za neizravno oporezivanje (UNO) BiH, a oni koji prođu na natječaju i dobiju posao imat će plaću od 1.000 do 1.545 maraka.

 

UNO traži više stručne suradnike za poslove unutarnje kontrole, financijsko računovodstvene poslove i praćenje jedinstvenog računa. Natječaj se, kako piše Glas Srpske, odnosi i na prijam stručnih suradnika za poslove  kontrole, analize, registracije, carinika, inspektora i šefa Carinske ispostave Neum. Za stručne suradnike predviđena plaća iznosi 998, više stručne suradnike 1.117, a najveća od 1.545 maraka za šefa carine u Neumu.

Pored ovog javnog poziva UNO je i sredinom rujna raspisala natječaj za prijam 45 djelatnika na neodređeno vrijeme. U UNO objašnjavaju da se već duže vrijeme bore s nedostatkom službenika i da su zbog toga raspisali natječaje za prijam djelatnika.

– Prema sistematizaciji u UNO postoji 2.716 radnih mjesta, a trenutno imamo 2.450 uposlenih. Već duže vrijeme nam nedostaje službenika jer je samo ove i prošle više od 50 njih otišlo u mirovinu. Pored toga, zbog bolovanja i trudničkog svakog mjeseca s posla u ovoj instituciji odsutno je oko 100 djelatnika  – kazao je banjalučkom listu načelnik Odjeljenja za komunikacije u UNO Ratko Kovačević i dodao da su dobili odobrenje Vjeća ministara BiH za  dodatno zapošljavanje te da su osigurali i novac za isplatu plaća novim djelatnicima.

/HMS/