Učenik KŠC ”Petar Barbarić” Travnik: Darian Pašić dobitnik prestižne nagrade Katoličkih škola za Europu

Osnovna škola Katoličkog školskog centra “Petar Barbarić” s ponosom objavljuje da je učenik Darian Pašić, učenik 9. razreda ove škole, nagrađen godišnjom nagradom “Lukić – Dlouhi” za izuzetne rezultate u učenju, vladanju i izvanškolskim aktivnostima. Ova prestižna nagrada, utemeljena u školskoj godini 2013./2014., dodjeljuje se jednom učeniku osnovne škole na razini Sistema katoličkih škola za Europu.

Darian Pašić nije samo izvrstan učenik s odličnim uspjehom iz svih predmeta, već je također pokazao iznimnu angažiranost u različitim izvanškolskim aktivnostima tijekom svog školovanja. Bio je aktivan član dramske sekcije te je sudjelovao u mnogim predstavama. Njegovi literarni radovi su objavljeni u prestižnom časopisu “Cvitak” te u Godišnjaku škole. Također se istaknuo na školskim natjecanjima iz matematike, ekološkom kvizu i tematskim izložbama. Osim toga, Darian se istaknuo i izvan školskog okruženja. Sudjelovao je na projektu “72 sata bez kompromisa”, bio je predsjednik razreda te član Vijeća učenika. Kao predstavnik škole, sudjelovao je na Ljetnoj školi za učenike u Konjicu, gdje je stekao nezaboravno iskustvo.

No, Darianova strast prema muzici također je impresivna. Pohađao je Osnovnu muzičku školu “Travnik” te je postigao izuzetne rezultate na federalnim i kantonalnim takmičenjima. Njegov doprinos glazbenoj sceni nije ostao neprimijećen, sudjelovao je u mnogim manifestacijama i događajima te je pokazao svoj talent i predanost.

Osim škole i glazbe, Darian se istaknuo i kao aktivan volonter u Centru za edukaciju mladih od 2020. godine. Svoj doprinos dao je i kao član Sportskog streljačkog kluba “Target” Travnik, gdje je ostvario zapažene rezultate na kantonalnoj i federalnoj razini.

Uručenje nagrade bit će obavljeno na proslavi Dana Katoličkog školskog centra “Petar Barbarić” Travnik, a Darianu će biti dodijeljena diploma i poseban dar kao priznanje za njegove izvanredne uspjehe.

Čestitke!