Učenici Srednje škole Vitez osvojili srebro na natjecanju u kuhanju u Crnoj Gori

Početkom tjedna učenici Srednje škole Vitez  Marija Babić (II.3) i Petar Buzuk (I.3), u pratnji profesora kuharstva Igora Božića, su otputovali u Crnu Goru kako bi sudjelovali na Međunarodnom natjecanju u kuhanju koje organizira Udruženje šafova kuhara Crne Gore.

Iz Budve stigle su divne vijesti! Naime, naša vrijedna kulinarska ekipa koja je predstavljala Srednju školu “Vitez”, osvojila je u timskoj kategoriji srebrnu medalju, dok je u individualnoj kategoriji (pasta) Petar Buzuk osvojio brončanu medalju! Ponosni smo na naše vrijedne učenike koji su u izuzetno jakoj konkurenciji pokazali prije svega svoja stečena znanja i vještine iz kulinarstva, lijepo predstavili sebe, a potom i svoju školu i grad. Na natjecanju su sudjelovali učenici, ali i dosta stariji natjecatelji, studenti visokih škola za hotelijerstvo i restoraterstvo iz Srbije, Slovenije, Italije, Rusije, Hrvatske, Rumunije i Crne Gore. Svi članovi žirija su certificirani WACS (World Asociation of Chefs Socient) suci.

Upućujemo iskrene čestitke Mariji i Petru te profesoru Božiću. Ponosni smo na njihov, a samim time i naš uspjeh. Bravo!

Natjecanje se sastojalo od pripreme toplog predjela, glavnog jela i deserta. Toplo predjelo – 3 COLORI RAVIOLI punjeni su domaćom skutom, koprivom i blitvom, a servirani na podlozi umaka od rajčice, gelom od rukole i pestom od batata.

Glavno jelo – BARDIRANA PILETINA bila punjena je farsom na kremi od batata sa rolnicom od kelja, auštehovanom tikvicom punjenom pečenom paprikom i gratiniranom sa gorgonzolom. Desert – 4 SEASON sadržavao je poširanu bananu u umaku od limuna, rimski kolačić, tart od jabuke u karamelu, mus od bijele čokolade serviran na podlozi francuskih mrvica i posut svježim cvjetnim prahom.

Želimo vam ugodan ostatak boravka u Crnoj Gori, uživajte u svome uspjehu, druženju i sretan vam povratak u Vitez-poručili su iz Srednje škole Vitez!