U Vitezu predane dvije automatske puške

MUP KSB objavio je redovitu informaciju za javnost, koja obuhvaća stanje i aktivnosti policije na području srednje Bosne u protekla 24 sata.

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljenoje 8 krivičnih djela, od kojih je 5 krivičnih djela teške krađe, 1 nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i 2 krivična djela ugrožavanja sigurnosti.

Dana 05.02.2014.godine službenici PS Donji Vakuf su, po naredbi Općinskog suda Bugojno, na području općine Donji Vakuf izvršili pretres stana i drugih prostorija vlasništvo N.Đ.rođen 1963.godine, kod kojeg su pronađena 2 okvira za automatsku pušku i dio iskorištenog raketnog bacača Zolja, a kod osobe inicijala M.M. rođen 1965.godine pronađena je automatska puška sa 1 praznim okvirom i 2 vojna telefona. Protiv navedenih osoba biće podnesen izvještaj kantonalnom tužilaštvu Travnik zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija.

 

NAKNADNO RASVJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Službenici policijske stanice Gornji Vakuf-Uskoplje  otkrili su izvršioca krađe skupocjenog mobitela izvršene dana 01.01.2014.godine u jednom od ugostiteljskih objekata na području Gornjeg Vakufa-Uskoplja na štetu osobe inicijala A.K. Osumnjičeni za ovo krivično djelo je I.J. rođen 1994.godine iz Gornjeg Vakufa-Uskolja, protiv kojeg će biti podnesen izvještaj kantonalnom tužilaštvu Travnik.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 3 slučaja narušavanja javnog reda, a radi se o 2 slučaja učestvovanja u tuči i 1 slučaju naročito drskog ponašanja. Prekršaje je počinilo 7 osoba.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Dogodilo se 7saobraćajnih nezgodau kojima nije bilo povrjeđenih osoba. Iz saobraćaja je isključeno 5 vozila i 2 vozača motornih vozila, uručeno je 88 prekršajnih naloga zbog prekršaja u oblasti saobraćaja, a evidentirano je i 37 prekršaja mobilnim radarom.

AKTIVNOSTI POLICIJE

U okviru kampanje prikupljanja nelegalnog oružja i minsko eksplozivnih sredstava pod nazivom IZABERI ŽIVOT BEZ ORUŽJA, građani su u policijsku stanicuVitezpredali 2 automatske puške i 180 komada metaka za navedene puške. Apelujemo na građane da predaju oružje koje je nelegalno u njihovom posjedu i na taj način izbjegnu prekršajni ili krivični postupak, a ujedno omoguće sigurno okruženje za sve građane.

(URED KOMESARA)