U Vitezu oduzeto vozilo, u Novom Travniku pronađena droga

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona  prijavljeno je 5 krivičnih djela, a radi se o 3 teške krađe, 1 oštećenju tuđe stvari i 1 posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

 

Dana 26.07.2017.godine oko 05,50 sati u PS Bugojno prijavljena je teška krađa motornog vozila marke VW Passat, registarskih oznaka L 464 MY, koje je bilo parkirano u ulici Hendek I/13, općina Bugojno. Službenici OKP PU Bugojno su izvršili uviđaj. U cilju pronalaska navedenog vozila kao i izvršioca navedenog krivičnog djela, preduzimaju se i druge istražne radnje.

 

Dana 26.07.2017. godine policijski službenici SKP MUP-a SBK/KSB Travnik, postupajući po planu pojačanih mjera i radnji u cilju suzbijanja zloupotrebe opojnih droga, izvršili su kontrolu lica B.M.rođen 1992.godine iz Novog Travnika kod kojeg je tom prilikom pronađena određena količina opojne droge. Nad imenovanim je izvršena kriminalistička obrada a Kantonalnom tužilaštvu Travnik je dostavljen izvještaj o izvršenom navedenom krivičnom djelu.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 7 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA             

 

Dogodilo se 17 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedna osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 148 prekršajnih naloga, a mobilnim radarima evidentirano je ukupno 6 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine. Iz saobraćaja su isključena 4 vozača i 4 vozila.

 

Prilikom kontrole vozila od osoba koje su višestruki povratnici u vršenju saobraćajnih prekršaja oduzeta su 2 vozila.

 

Dana 26.06.2017.godine policijski službenici PS Bugojno oduzeli su vozilo marke Opel Vectra te slobode lišili lice A.B. rođen 1979.godine. Naime, navedeno lice je zbog izazivanja saobraćajne nesreće podvrgnuto alkotestiranju kod kojeg je tom prilikom utvrđeno prisustvo alkohola u krvi u iznosu od 2,24 promila. Nakon izvršene provjere u bazi ROF-a konstantirano je da isti ima iznos neplaćenih novčanih kazni u iznosu od 1.870 KM.

 

U toku jučerašnjeg dana jedno vozilo je oduzeto i u Vitezu. Radi se o vozilu  marke Citroen, čiji je vozač izazvao nesreću u ulici Stjepana Radića, općina Vitez u kojoj nije bilo povrijeđenih osoba. Vozač ovog vozila je lišen slobode zbog upravljanja vozilom u alkoliziranom stanju a  provjerom u bazi ROF-a utvrđeno je da ima neplaćenih novčanih kazni u iznosu od 1.500 KM.