Lokalne vijesti

U Novoj Biloj organiziran seminar za ravnatelje osnovnih i srednjih škola u SBK-u

U okviru stručnog usavršavanja nastavnog i nenastavnog osoblja koje organizira Ministarstvo obrazovanja SBK , dana 4. siječnja 2016. godine u Osnovnoj školi „Nova Bila“ organiziran je seminar za ravnatelje osnovnih i srednjih škola Srednjobosanskog kantona.

Seminar je organiziran na temu: „Poslovna pedagoška komunikacija ravnatelja škole“, a predavač je bio prof.dr. Nenad Suzić, redovni profesor na Filozofskom fakultetu u Banja Luci.

Prije početka seminara, kratak uvod i razgovor sa ravnateljima škola imala je Ministrica obrazovanja SBK-a, Katica Čerkez. U svom izlaganju Ministrica je iznijela aktualnu situaciju u obrazovanju nakon završetka prvog obrazovnog razdoblja. Također je upozorila na obveze ravnatelja na osiguranju sigurnosti djece za vrijeme nastavnog procesa, kao i poslije nastave.

Nakon izlaganja Ministrice, predstavnik Ministarstva Ivica Augustinović najavio je prof. Suzića, čije je predavanje bilo vrlo zanimljivo, protkano primjerima iz prakse. Svi prisutni ovom seminaru su pozorno pratili predavanje i razmijenili svoja iskustva.

Domaćin seminara, OŠ „Nova Bila“ i ovog puta predstavila se kao dobar organizator što potvrđuje vanjski prostor škole koji je bio očišćen od velikog snijega i osiguran parking za mnoga vozila, dok je unutarnji prostor škole bio uredan i adekvatno zagrijan. Za sudionike seminara osigurana je i okrijepa: čajevi, kave, sokovi.

 

 

(izvor:novabila.info)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend