U kraljevskom gradu Jajcu održana svečana završnica Hrvatskog proljeća Središnje Bosne

U  Jajcu održana svečana završnica Hrvatskog proljeća Središnje Bosne. Organizirana je izložba “Proljetni salon” te koncert “Hrvojev grad”.

Riječ o kulturno-umjetničkom festivalu Hrvata iz Bosne i Hercegovine.   Hrvatsko proljeće Središnje Bosne ove godine posjetilo je Kreševo, Kiseljak, Fojnicu, Busovaču, Vitez, Novi Travnik, Travnik, Uskoplje, Bugojno, Jajce i Dobretiće.

Uz to, proljeće je održano u gradu Zenica i Žepče te po prvi puta u trajanju festivala u glavnom gradu Bosne i Hercegovine – u Sarajevu. Sinoćnji program i svečana završnica započela je izložbom Društva hrvatskih likovnih umjetnika FBiH pod nazivom ”Proljetni salon” u Domu Kulture koju su moderirali mr. Megi Kunštek, prof. Ana Šimić i prof. Boris Ladan.

Nakon izložbe su predstavnici OO HDZ BiH Jajce, OO Mladeži HDZ BiH Jajce i ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB položili vijenac i upalili svijeće ispred spomenika hrvatskim braniteljima, nakon čega je uslijedio svečani koncert na platou ispred Katakombi.  U uvodnom dijelu programa nazočne su pozdravili:  predsjednica OO Mladeži HDZ BiH Jajce Ella Bojčetić, predsjednik OO HDZ BiH Jajce i predsjedatelj OV-a Jajce Ivo Šimunović i predsjednik ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB Dario Plavčić koji je ujedno i zatvorio ovogodišnju manifestaciju „Hrvatsko proljeće Središnje Bosne 2019.“  U ugodnoj lipanjskoj večeri na otvorenom, publika je uživala u minutama koje su pripremili VS ”Ivančice i prijatelji” iz Busovače, Apparenza Acoustic Band iz Novog Travnika i jajački KUD ”Prijatelji”.

Za organizaciju ovog programa zaslužni su udruga UZOR, udruga KLIK, udruga mladih Hrvoje Vukčić Hrvatinić Jajce, OO Mladeži HDZ BiH Jajce i ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB.  Publiku su kroz program vodili Marcela Bojčetić i Robert Tokić.