Vijesti iz BiH

U 179 inspekcijskih nadzora zatečena 53 neprijavljena radnika

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH, u nastavku aktivnosti kontrole zakonitosti poslovanja, su jučer izvršili 179 inspekcijskih nadzora. Zbog utvrđenih nepravilnosti privremeno su zapečatili 27 objekata u kojima su zatečena 53 neprijavljena radnika.
U toku inspekcijskog nadzora utvrđeno je da 12 objekata obavlja djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa.
Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanja neprijavljenih radnika, rada bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranja prometa izdato je 98 prekršajnih naloga sa izrečenim novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 255.650,00 KM.

Navedene aktivnosti izvršene su na području Federacije BiH, a u ovim kontrolama angažovani su timovi inspektora iz nadležnih kantonalnih poreznih ureda, Sektora za registraciju, kontrolu i naplatu doprinosa i Odsjeka za obavještavanje i istrage.
Aktivnost inspekcijskog nadzora se nastavlja. Porezna uprava poziva porezne obveznike da izvršavaju svoje obaveze, a građane da uz punu diskreciju prijave nepoštivanje poreznih zakona, zapošljavanje neprijavljenih radnika, neizdavanje fiskalnih računa i druge koruptivne radnje.
Prijave se mogu dostaviti putem e-maila: sivaekonomija@fpu.gov.ba i primjedbe@fpu.gov.ba, putem SMS poruke na broj mobitela 061 724 610 i putem besplatnog poziva 080 020 333.
Učinite korak za domovinu i pravednije društvo.
Vaša Porezna uprava FBiH!

(Služba za odnose s javnošću )

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend