Twitter dodao prikaz lokacije

Svojim prijateljima na Twitteru već javljate što radite i kako se osjećate, a ubuduće ćete im moći pokazati i na kojem ste se mjestu nalazili dok ste pisali koju poruku, jer Twitter od sad ima mogućnost prikazivanja lokacije tweetanja.
Twitter je pomalo zabrinut popularnošću servisa kao što su Foursquare i StickyBits, jer je odlučio uvesti mogućnost prikazivanja lokacije tweetanja na svoje stranice. Ovo i nije tako lud korak jer mnogi klijenti za Twitter već imaju mogućnost geotagiranja, a budući da svaki korisnik može odabrati hoće li se njegova lokacija prikazivati, nema straha od kršenja privatnosti.

Naravno, ova opcija i nije pretjerano korisna. Većina tweetova stiže s kućnih računala ili računala u uredu, i za njih nije pretjerano bitno gdje se nalazite, dok je u servisima poput Foursquarea lokacija ključna.

Jedina pametna primjena tweetanja lokacije koja nam sad pada na pamet je izrada raznih statistika vezanih uz lokaciju korisnika. S druge strane, tweetanje internetskih koordinata umjesto onih geografskih moglo bi biti puno zanimljivije, no tu se povlači pitanje kršenja privatnosti. Zamislite da vas uhvate kako tweetate dok gledate pornografiju!