Zanimljivosti

Twitter dodao prikaz lokacije

Svojim prijateljima na Twitteru već javljate što radite i kako se osjećate, a ubuduće ćete im moći pokazati i na kojem ste se mjestu nalazili dok ste pisali koju poruku, jer Twitter od sad ima mogućnost prikazivanja lokacije tweetanja.
Twitter je pomalo zabrinut popularnošću servisa kao što su Foursquare i StickyBits, jer je odlučio uvesti mogućnost prikazivanja lokacije tweetanja na svoje stranice. Ovo i nije tako lud korak jer mnogi klijenti za Twitter već imaju mogućnost geotagiranja, a budući da svaki korisnik može odabrati hoće li se njegova lokacija prikazivati, nema straha od kršenja privatnosti.

Naravno, ova opcija i nije pretjerano korisna. Većina tweetova stiže s kućnih računala ili računala u uredu, i za njih nije pretjerano bitno gdje se nalazite, dok je u servisima poput Foursquarea lokacija ključna.

Jedina pametna primjena tweetanja lokacije koja nam sad pada na pamet je izrada raznih statistika vezanih uz lokaciju korisnika. S druge strane, tweetanje internetskih koordinata umjesto onih geografskih moglo bi biti puno zanimljivije, no tu se povlači pitanje kršenja privatnosti. Zamislite da vas uhvate kako tweetate dok gledate pornografiju!

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend