Tužiteljstvo SBŽ-a zatražit će pritvor za trojicu uhićenih iz Donjeg Vakufa

Tužiteljstvo Srednjobosanske županije uputiti će Županijskom sudu prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora trojici osumnjičenih, koji su privedeni nakon trostrukog ubojstva prije dva dana u Donjem Vakufu.

 

– Nakon što su danas ispitani S. H., A. H. i S. H., napravljen je prijedlog za određivanje pritvora koji će biti upućen županijskom sudu u Novom Travniku – kazala je Feni glasnogovornica Tužiteljstva Ernesa Beganović.

Kako je navedeno iz Tužiteljstva, osumnjičenom S. H. na teret se stavlja da je počinio tri kaznena djela ubojstva, dok se A. H. tereti za sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje, a trećeosumnjičeni S. H. za sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje, nedozvoljeno držanje oružja te pomoć počinitelju poslije kaznenog djela.

Radi se o Sabahudinu Habibu, osumnjičenom za ubojstvo vlasnika pilane i dvojice službenika Uprave za šumarstvo SBŽ-a, te dvojici članova njegove obitelji.

Četvrta osoba koja je bila na ispitivanju puštena je na slobodu.

Službenici Uprave za šumarstvo i vlasnik pilane ubijeni su hicima iz automatske puške u trenutku kada su pokušali oduzeti nelegalno posječena drva.

(VL)