Tužiteljstvo BiH uputilo prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Fahrudina Radončić

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužitelj uputio je prema Sudu BiH, prijedlog za određivanje mjere pritvora u trajanju od 30 dana, za osumnjičenog Radončić Fahrudina, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Prijedlog pritvora upućen je iz razloga opisanih u članku 132. točke b) i c) ZKP BiH, odnosno zbog postojanja opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili pomagače, te počiniti novo kazneno djelo ili završiti započeto.

Postupajući tužitelj zajedno sa svojim timom suradnika i savjetnika, nastavlja intenzivnu istragu u tom predmetu, navodi se u priopćenju.

Dalje se navodi da je postupak koji se vodi u potpunosti je usklađen s naredbama o pokretanju i proširenju istrage i procesne radnje se poduzimaju onim redoslijedom kako je to propisano, a postupajući tužitelj je ovlašten da rukovodi istragom, nadzire rad ovlaštenih službenih osoba, koordinira istragom i postupa u skladu sa zakonskim ovlastima u cijelom tijeku istrage.

Tužiteljstvo BiH podsjeća javnost da su svi građani jednaki pred zakonom, da se postupak vodi u skladu sa zakonom, da pred zakonom nema nedodirljivih i da bilo kakvi politički ili medijski pritisci, ne mogu i neće utjecati na vođenje postupka, priopćeno je iz tog tužiteljstva.

(VL)