Tri pravila uz koja ćete preplanulu put zadržati nakon ljetovanja

Želite nakon ljetovanja dulje izgledati preplanulo? Postoji nekoliko beauty trikova koji će vam u tome pomoći, bez puno truda.

Primijenite ih i sačuvajte brončani ten do kraja ljeta.

Redoviti piling

Iako vam logika naleže da će piling ukloniti boju, ovo je ključan korak za dugotrajnu preplanulost, piše Cosmopolitan. Piling je potrebno raditi dva do tri puta tjedno i prije i tijekom ljetovanja kako biste uklonili mrtve stanice kože i postigli dubinsku preplanulost koja će trajati do kraja ljeta. Možete ga pripremiti i sami mješavinom šećera i meda ili kave i maslinova ulja.

Hidratizirajte kožu izvana i iznutra

Ovo je ključan korak za postizanje ujednačenog tena. Ako svakodnevno boravite na suncu, mažite se najmanje dva puta dnevno hidratantnom kremom, a posebnu pažnju posvetite dijelovima tijela koji se najbrže suše. Uočit ćete ih lako jer se na tim mjestima krema najbrže upija. Kožu je potrebno hidratizirati i iznutra te biste preko ljeta obavezno trebali dnevno popiti najmanja dvije litre vode.

Izbjegavajte vruću vodu

Tuširanje vrućom vodom isušuje kožu, zbog čega se boja brže ljušti. Tijekom i nakon ljetovanja tuširajte se mlakom ili, ako je moguće, hladnom vodom, kako biste dulje bile preplanule. Također, izbjegavajte proizvode za depiliranje na bazi kiseline jer će ukloniti površinski sloj kože, a samim tim i boju, piše Cosmopolitan.

(Žene.ba)