Trener Olimpika pred duel sa Vitezom: Teško da je neko pod većim imperativom od nas

Fudbaleri Viteza i Olimpika odigrat će međusobni susret u okviru 5. kola Lige za prvaka koji bi mogao riješiti sudbinu jednog ili oba tima u ovosezonskoj Premijer ligi BiH.

Vitez u katastrofalnoj seriji ulazi u subotnji duel, a Olimpik protiv Viteza traži bodove koji bi mu makar vratili nadu da se može u posljednjih pet kola boriti za opstanak, jer je trenutno sarajevski tim otpisan. Sličnog je mišljenja i trener Vukova Dragan Radović, koji je bio jako nezadovoljan utakmicom protiv Čelika, koju je Olimpik u prošlom kolu izgubio rezultatom 1:0 na Otoci.
“Nije to bila loša utakmica, to je bila katastrofalna utakmica. Analizirali smo je i prisiljeni smo napraviti velike promjene u timu, jer nemamo apsolutno nikakvu nadu da sa onako niskim nivoom trke, zalaganja i želje pariramo bilo kome u ligi. Morat ćemo mijenjati ekipu za duel protiv Viteza, a bit ćemo i uskraćeni za nastupe suspendovanih Jove Kojića i Muamera Svrake”, kazao je za olimpik.ba Dragan Radović.
Dodao je i da njegov tim ima kvalitet, ali da postoje dva lica koja prikazuje, a to nije dobro. “Ako odigramo utakmicu kako smo odigrali protiv Metalleghea, onda zaista imamo razloga za optimizam u borbi za opstanak. S druge strane, ako odigramo onako kako smo odigrali protiv Čelika, onda se može reći da smo otpisani. Mi imamo kvalitet, ali smo u nezgodnoj situaciji, moramo do kraja dobiti gotovo sve utakmice kako bismo opstali u ligi. Svi su svjesni da to nije realno”, mišljenja je Radović. Neće samo Olimpik u subotu u Vitezu tražiti pobjedu. I domaćinu je ona prijeko potrebna želi li opstati u ligi. S jedne strane je to prednost za Olimpic, ali s druge strane, i Olimpic je u najboljem slučaju u istoj poziciji kao i Vitez.
“Svakako da je dobro što i protivnik osjeća pritisak sa aspekta rezultata, jer je u seriji jako loših rezultata. Međutim, ako govorimo o njihovom pritisku, moramo spomenuti i onaj koji samo osjećamo, jer teško neko može biti pod većim imperativom pobjede od nas. To je svima u klubu jasno, a samo pobjedom možemo malo čvršće da se uhvatimo za slamku spasa. Sve osim toga će vjerovatno značiti i ispadanje iz lige”, kazao je za kraj razgovora za olimpik.ba Dragan Radović.

(sportsport.ba)