Trend na Balkanu: Zbog selfija poginuo 15- godišnjak, a četvero teško opečeno

Smrtno opasna dječja igra penjanja na vlakove, pa i one u pokretu, očito je zavladala cijelim Balkanom, gdje je na taj način unazad svega deset dana petero mladih teško stradalo, od kojih je jedno i podleglo.

 
Petnaestogodišni dječak, koji se 7. travnja popeo na vagon cisternu zbog selfia, nakon čega je doživio jak strujni udar, preminuo je jučer u Ugentnom centru u Skoplju, priopćio je MUP.

Maloljetni 15-godišnji dječak iz Skoplja se htio napraviti važan pred svojom dvije godine mlađom prijateljicom. Oni su, kako je priopćila policija, kobnog dana, oko 19 sati, došli u depo Makedonskih železica. Dječak se tu popeo na vagon-cisternu u želji da ga njegova 13-godišnja prijateljica fotografira. Dječak se previše približio električnom kablu koji je bio pod visokim naponom, pa je doživio jak strujni udar, prenosi Pogled.ba

Zaposleni u depou odmah su pozvali Hitnu pomoć koja je dječaka odnijela u Urgentni centar, gdje je zbog teških ozljeda i opeklina po tijelu, mališan deset dana kasnije preminuo.

Gotovo na istovjetan način i na istom mjestu, u depou Makedonske željeznice, struja je spržila još dvojicu maloljetnika koji su htjeli slikati se na vagonu. Nesreća se, kako je priopćio MUP, dogodila u petak 14. travnja. Prvi slučaj se dogodio u 15.50 sati. Struja je tada udarila 14-godišnjeg dječaka, a nekoliko sati kasnije, u 19:05 sati, struja visokog napona je umalo usmrtila petnaestogodišnjaka.

Obojica su s teškim ozljedama bili prenijeti u Urgentni centar, gdje su zadržani na liječenju.

Također, kako smo pisali, 9. travnja oko 19.40 sati, Lana ( 18) i Erol (17) iz Banje Luke teško su ozlijeđeni na vlaku u mjestu Trnopolje kod Prijedora, gdje su taj dan slavili rođendan. Zajedno su se popeli na vagon i zagrljeni fotografirali, a onda su doživjeli strujni udar.

(VL)