TRAVNIK: Koncert Zabranjenog pušenja 3.8. na tvrđavi Stari grad

Prvi vikend u osmom mjesecu rezerviran je za dobru muziku, zabavu i smijeh na tvrđavi Stari grad u Travniku, gdje se očekuje veliki broj posjetioca na I. Travnik Summer Festu.


Udruga PRONT, u suradnji sa Zavičajnim muzejom i udrugom KLIK,  3. i 4.8. organizira veliku i spektakularnu zabavu na tvrđavi Stari grad u Travniku.
Godinu u kojoj Zabranjeno pušenje slavi 35 godina profesionalnog rada obilježit će koncertna turneja u sklopu koje će ova legendarna grupa obići mnoge gradove bivše Jugoslavije, ali i regije i svijeta.
Tako će ljubitelji dobre muzike iz središnje Bosne moći uživati u koncertu grupe Zabranjeno pušenje. Koncert će se održati u subotu, 3.8., u 21 sat, i to u čarobnoj i spektakularnoj atmosferi tvrđave Stari grad.


“Ove godine u Travniku organiziramo prvi Travnik Summer Fest, a za goste smo izabrali jednu kultnu grupu, koju vole i mladi i stari. Uz grupu Zabranjeno pušenje nastupit će i DJ Exit, a drugi dan festivala rezerviran je za smijeh i opuštanje uz stand by komediju Hazima Mujčinovića Made in Bosnia” – kazao nam je organizator TSF Ivica Džambas.


Zabranjeno pušenje je jedna od najpopularnijih rock grupa iz Bosne i Hercegovine. Grupa je nastala 1980. godine u Sarajevu kao klasičan “garage” bend sastavljen od srednjoškolaca koji su zajedno išli u sarajevsku II. gimnaziju i dijelili istu ulicu. Danas iza sebe imaju dugu i bogatu karijeru. Impozantna brojka od deset studijskih albuma, tri kompilacije i dva live albuma samo dokazuje da je Zabranjeno pušenje jedno od najpoznatijih muzičkih imena sa ovih prostora.


Travnik Summer Fest: 

Subota, 3.8.2019.

20 sati DJ EXIT 

21 sat Koncert Zabranjenog pušenja 

23:55 DJ EXIT 

Nedjelja, 4.8.2019.

15 sati  Igre za mlade

18 sati Kazališna predstava za djecu

21 sat Stand by komedija Made in Bosnia

Ulaznice po cijeni od 10 KM za koncert Zabranjenog pušenja i po cijeni od 15 KM za oba dana festivala možete kupiti na sljedećim prodajnim mjestima: 

Travnik : Centar za kulturu – Zavičajni muzej – Biletarnica Stari grad
Novi Travnik: Caffe pizzeria Venezia, te online preko sustava https://www.kupikartu.ba/karte/event/4418/travnik-summer-fest-zabranjeno-puenje