Tijekom proteklog vikenda na području KSB, 24 prometne nezgode

Tijekom proteklog vikenda na području KSB prijavljena su 4 krivična djela.

Dana 02.07.2021.godine oko 20,45 sati u mjestu Lager, općina Travnik, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu i pregled osobe M.D. rođen 1996.godine iz Travnika. Tom prilikom, kod istog je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Dana 04.07.2021.godine oko 20,50 sati u mjestu Grablje, općina Busovača, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu putničkog motornog vozila marke Peugeot, kojim je upravljao E.K. rođen 1979.godine iz Sarajeva. Tom prilikom, kod istog je pronađena određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

U suradnji sa nadležnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 16 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

Evidentirane su 24 prometne nezgode u kojima su 4 osobe zadobile teže i 5 osoba lakše tjelesne povrede.

Dana 03.07.2021.godine oko 16,20 sati na regionalnom putu u mjestu Gromiljak, općina Kiseljak, dogodila se prometna nezgoda u kojoj je došlo do slijetanja sa ceste putničkog motornog vozila marke Nissan, kojim je upravljao B.R. rođen 1999.godine iz Kiseljaka.

U ovoj prometnoj nezgodi teže tjelesne povrede zadobio je vozač B.R., koji je nakon ukazane liječničke pomoći u Domu zdravlja Kiseljak upućen na Klinički Univerzitetski centar Sarajevo.

Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici PS Kiseljak.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je ukupno 507 prekršajnih naloga, od kojih je 169  naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

Iz prometa je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 20 vozača, od kojih je 8 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

MUP KSB