Sport

SVIJET U ŠOKU: Preminula legenda koja je Cro Copu nanijela jedan od najtežih poraza

Kevin Randleman, MMA borac i bivši UFC prvak, preminuo je u 44. godini života. Randleman je umro u četvrtak nedugo nakon što je primljen u bolnicu zbog upale pluća. Čitav borilački svijet je u šoku.

Hrvatski ljubitelji MMA Randlemana pamte kao borca koji je nanio Cro Copu jedan od najtežih poraza u karijeri, uz onaj čuveni high-kick Gonzage koji je uspavao Mirka 2007. godine. Mirko je te 2004. godine bio na glasu kao jedan od najboljih boraca na svijetu, a Randleman ga svladao na dominantan način. Nekoliko mjeseci kasnije, Cro Cop je uzvratio Randlemanu pobijedivši ga gušenjem.

“Randlemanova pobjeda nad Cro Copom smatra se jednim od najšokantnijih trenutaka u povijesti ovog sporta”, piše Fox. Karijeru je okončao 2011. godine sa skorom 17 pobjeda i 16 poraz. Bio je jedan od legendarnih UFC-ovih boraca, a kruna njegove karijere predstavlja osvajanje titule UFC prvaka u teškoj kategoriji 1999. godine.

Srčani borac

Ljubitelji MMA pamtiti će ga kao srčanog borca s nevjerojatnim fizičkim predispozicijama i snagom. Upravo te njegove fizikalije bile su i njegovo najjače oružje. Oduševio je u Japanu, oduševio je i u UFC-u. Bio je jako popularan i navijači su mu se klanjali. Pogotovo nakon pobjede nad Mirkom.

Nažalost, njegovo veliko i hrabro srce prestalo je kucati u 44. godini života. No, njegovo nasljeđe ostati će zauvijek.

(net.hr)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend