Sutra nastavak radova na M-5 Lašva-Travnik, u Vitezu

Na graničnim prelazima Bijača, Gradina i Bosanska Kostajnica pojačan je promet vozila u oba smjera. Na graničnim prelazima Doljani, Zupci, Bosanski Brod i Bosanska Gradiška duge su kolone na ulazu u našu zemlju Na ostalim graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Danas počinju sanacioni radovi na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever. U narednom periodu vozila će u dužini od 2 km saobraćati dvosmjerno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacije tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: Srbljani-Cazin, Jošanica-Stup (u Rajlovcu), Srebrenik-Orašje, Semizovac-Vogošća, kao i magistralne puteve M-5 kod Jajca i M-17 u Vrapčićima i Mostaru.

Na relaciji Sanski Most-Prijedor-nacionalni park Kozara-Ključ-Mrkonjić Grad-Jajce danas do 17 sati kreće se kolona Oldtimer vozila u redovnom režimu saobraćaja.

Za sutra (subota 03.08.) su najavljeni radovi na asfatiranju na magistralnom putu M-5 Lašva-Travnik, kod mjesta Vitez. Vozila će, od 08 do 18 sati, na ovoj lokaciji saobraćati naizmjenično, jednom trakom, tako da se očekuju gužve i duža zadržavanja.

Dani vikenda su pred nama tako da očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u BiH, tako i na graničnim prelazima.