Stvari koje nikada ne biste trebali darovati drugima

Razmišljate o savršenom daru za dragu osobu? Prilikom izbora morate biti pažljivi jer postoje darovi koje nije primjereno poklanjati. U redu ih je kupiti samo ako vam je osoba za koju ste ih namijenili sama rekla da želi baš taj dar.

Kada birate sjajan rođendanski dar, morate izuzetno dobro poznavati primatelja: što voli, a što ne, što bi možda htio imati i na što nikad ne bi sam potrošio novac, ali bi cijenio kada bi mu neko poklonio. Međutim, postoje predmeti koje nikada ne biste trebali nekome pokloniti.

Higijenske potrepštine

Proizvodi za osobnu higijenu uključuje stvari poput dezodoransa, vodice za usta i paste za zube, nisu dobar izbor za poklon jer bi se osoba mogla naći uvrijeđena. U to ne spadaju wellness proizvodi kao što su otmjeni losioni, spužvice, lakovi za nokte i sredstva za pranje tijela, na koje neko možda sam ne bi trošio, a svi ih želimo.

Opremu za vježbanje

Koliko god osoba voljela vježbati, oprema za vježbanje nije primjeren dar. Osim toga, osoba kojoj poklonite opremu za vježbanje mogla bi se uvrijediti jer bi dar mogla shvatiti kao znak da treba smršaviti.

Kaktus

Kaktusi i druge šiljate biljke nisu dobri darovi, a izbjegavajte i darivanje ruža s trnjem jer označavaju rušenje odnosa.

Knjige za samopomoć

Knjige za samopomoć je najbolje samo kupovati za sebe. Bilo da se radi o organizaciji, čišćenju ili samo drugačijem načinu razmišljanja, definitivno mogu poslati pogrešnu poruku. Ne želite da osoba pomisli kako vjerujete da joj treba poticaj u vezi sa zdravim životnim navikama.