Studenti Sveučilišta “Vitez” pridružili se programu obilježavanja Dana općine Travnik

U sklopu obilježavanja Dana općine Travnik, Fakultet pravnih nauka Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ“ organizirao je simulaciju sudnice.

 

„Simulacija sudnice je druga faza u realizaciji Pravne klinike FPN, gdje se studenti predstavljaju predmetima iz prakse. Ovaj put simulirali su uloge u predmetu zloupotreba položaja i ovlaštenja“, pojasnio je viši asistent, mr. Adnan Pirić, mentor i glavni organizator održavanja spomenute simulacije.

Podsjetimo na to da su studenti prava Sveučilišta „VITEZ“ i regionalni prvaci natjecanja u   simulaciji sudnice, održanog 2016. godine u Travniku.

Simulaciji sudnice u amfiteatru Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ u Travniku, uz studente prava, prisustvovali su i srednjoškolci iz Travnika i Novog Travnika sa svojim profesorima.

 

 

Sveučilište „VITEZ“  organiziralo obilježavanje Svjetskog dana borbe protiv tuberkuloze

 

Na Sveučilištu „VITEZ“ u Travniku, povodom obilježavanja 24. ožujka, Svjetskog dana borbe protiv tuberkuloze, ravnatelj travničke Bolnice za plućne bolesti i tuberkulozu, dr. Emir Abdulović, održao je predavanje o temi  jačanja svijesti građana o potrebi prevencije od tuberkuloze.

 

„Ovaj problem definitivno je prisutan kod nas i premda je u laganoj tendenciji opadanja, to još uvijek nije ono što mi želimo. Unatoč težnjama da budemo na nivou najrazvijenijih, mi smo još uvijek među prosječnim europskim zemljama po ovom pitanju, a što je s druge strane uspjeh jer smo prije deset do petnaest godina bili usporedivi s nekim azijskim i afričkim zemljama“, kazao je dr. Adilović obraćajući se srednjoškolcima i studentima okupljenima u amfiteatru Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ“ u Travniku.

 

Budući da, bez obzira na starosnu dob i način života, od tuberkuloze može oboljeti svaki pojedinac, dr. Adilović poručuje kako je, uz pravodobno otkrivanje i redovito uzimanje odgovarajuće terapije, tuberkuloza izlječiva bolest.