Svijet

Spavao je u javnom WC-u, a sada je ‘težak’ 60 milijuna dolara

Film za koji ste , vjerojatno, i sami čuli nastao je po istinitoj priči. Ovo je priča o Chrisu Gardneru kojeg je na filmskom platnu utjelovio Will Smith, prenosi Pogled.ba

 

Početkom osamdesetih godina, tada 27-godišnji Chris Gardner, živio je kao beskućnik na ulicama San Francisca sa svojim malim sinom. Zaposlio se kao pripravnik u jednoj burzovnoj tvrtki, ali plaća je bila preniska da bi prikupio polog kako bi iznajmio stan. Stoga su on i njegov sin spavali gdje god su mogli.

Ponekad su to bili parkovi, ponekad crkveno sklonište, katkad bi prespavali ispod Chrisova stola u uredu nakon što bi svi otišli kući, a nemali broj puta spavali su u javnom WC-u.

Novac trošio na sinov vrtić

Jeli su u pučkim kuhinjama, a teško zarađeni novac Chris je trošio na vrtić u kojem bi ostavljao sina kad bi odlazio na posao, piše BBC.

Unatoč svim problemima, Chris je ustrajao u svom poslu te se pokazalo da je stvoren za trgovanje dionicama. Nakon isteka pripravničkog roka, tvrtka ga je zaposlila te je konačno mogao iznajmiti stan za sebe i sina. Od tog trenutka karijera mu se lansirala u orbitu.

Korak dalje

1987. godine otvorio je vlastitu tvrtku za investicije. danas, 62-godišnji Chris Gardner ‘težak’ je oko 60 milijuna dolara, putuje svijetom držeći motivacijske govore i ulažući u udruge i organizacije koje pomažu beskućnicima i zlostavljanim ženama.

Ako vam se ova priča učinila poznato, ne čudi, jer upravo po životnoj priči,te potom knjizi Chrisa Gardnera, nastao je film ‘U potrazi za srećom’ u kojem je glavnu ulogu imao Will Smith.

Djetinjstvo nas ne definira

Gardner je imaš teško djetinjstvo, biološkog oca nikada nije poznavao, odgojila ga je majka koju je često zlostavljao očuh alkoholičar. Gardner je u jednom trenutku završio i kod skrbnika kad je majka, u krajnjem očaju, pokušala ubiti svog zlostavljača. Gardner u svojim motivacijskim govorima često naglašava kako se ne slaže s teorijom prema kojoj smo svi mi produkti okoline u kojoj smo proveli djetinjstvo.

‘Prema tome sam ja trebao ispasti alkoholičar, zlostavljač, gubitnik… Izabrao sam vidjeti svjetlo svoje majke i svih drugih s kojim ne dijelim ni kap krvi, i u potpunosti ga prihvatiti’, kaže Gardner.

(VL)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend