Šok u Madridu: FIFA Realu i Atleticu zabranila dovođenje igrača

Krovna nogometna organizacija (FIFA) kaznila je Real i Atletico Madrid zbog dovođenja maloljetnih igrača.

Oba madridska kluba, Real i Atletico, dobili su suspenziju na dva prijelazna roka zbog neregularnosti oko dovođenja stranih maloljetnih nogometaša. Drugim riječima, Real i Atletico neće smijeti raditi transfere, odnosno registrirati igrače idućeg ljeta i idućeg zimskog prijelaznog roka, a prvi igrač kojeg će moći dovesti (registrirati) dogodit će se tek 1. srpnja 2017. godine.

Suspenzija se odnosi na sve dobne kategorije u oba kluba, osim u žensku ekipu Atletica. S druge pak strane, Real i Atletico će moći prodavati igrače, te obnavljati ugovore postojećim / već registriranim igračima i vraćati igrače s posudbe.

Odluku je donijela Disciplinska komisija FIFA-e, kojom predsjeda Švicarac Claudio Sulser.

“Real i Atletico prekršili su nekoliko pravila oko dovođenja igrača, među kojima su i strani maloljetnici”, prenosi FIFA.

Period u kojem su Real i Atletico kršili pravila je od 2005. do 2014. godine (Real), odnosno od 2007. do 2014. godine (Atletico).

Osim suspenzije FIFA je odrezala i financijske kazne, pa će tako Atletico morati platiti još 821 tisuću eura, a Real 328 tisuća.

Dobra stvar za Real i Atletico je ta što će u aktualnom prijelaznom roku još uvijek moći dovoditi igrače, odnosno registrirati ih.
Istu je zabranu dovođenja igrača dobila prije godinu dana Barcelona, te ga ovog siječnja odradila. Podsjetimo, od siječnja su Barceloni na raspolaganju i Arda Turan i Aleix Vidal. Njih dvojica su u katalonskom klubu od prošlog ljeta, ali nisu smijeli biti registrirani niti su smijeli nastupati za Barcu.

Oba kluba će vjerojatno uložiti žalbu na ovakvu odluku UEFA-e, ali će ista gotovo sigurno biti odbijena, jer pravila za sve moraju biti ista. Ako je Barcelona odradila suspenziju, morat će i dva madridska kluba.

Izvor: dnevnik.hr